Ca şi până acum, pe primarul comunei Vedea, Marin Bălan, l-am găsit rezolvând problemele localităţii pe care o păstoreşte. Între două documente de semnat, şi-a găsit timp să ne spună că, deşi „Bestia din Est” a lovit de două ori anul acesta, locuitorii comunei nu au avut în nici un fel de suferit.

„Am avut toate uliţele deszăpezite, avem utilajul nostru, şi, totodată, pot să vă spun că şi aprovizionarea în comună s-a făcut aşa cum trebuie, oamenii neavând de ce se plânge”, spunea primarul Marin Bălan.

Totodată, odată cu încălzirea vremii, s-au anunţat, de către meteorologi, pericole iminente privind inundaţiile. Referindu-se la acest aspect, primarul comunei Vedea ne-a precizat:

„Nu am avut asemenea probleme, pentru că, în primul rând, suntem mai sus decât potenţialul de inundaţii, iar, pe de altă parte, staţiile de irigaţii au mers la capacitate aproape de maxim, astfel încât apa nu a avut timp să stea prea mult blocată pe câmp. Nu am avut nici locuinţe care să fi fost afectate în vreun fel, iar acum doar câteva minute am primit informaţia că nivelul apei Dunării, aflat la circa 30 de centimetri de baza digului, a început să scadă încet. Deci, pericolul potenţial  aproape că a dispărut”, ne mai spunea Marin Bălan.

Cât despre problemele comunei, acesta ne-a mai declarat că face tot posibilul ca locuitorii din Vedea să nu sufere în nici un fel, încercând chiar să grăbească puţin lucrurile – în materie de documentaţie – pentru realizarea a cât mai multe proiecte pe care şi le-a propus pentru anul acesta.

(JGR)