Primarul localității Adunații Copăceni, Dan RUSU, se declară bucuros de tonusul elevilor, după relocarea lor într-o școală nouă, fără risc seismic

0
715

 Alertat de activitatea seismică din zona Turcia – Siria și nu în ultimul rând de cutremurele din ultimele săptămâni înregistrate în România, în zona Olteniei, primarul localității Adunații Copăceni, Dan Rusu, s-a hotărât să ia măsuri urgente pentru a evita orice fel de risc.

 La scurt timp a apărut și decizia Ministerului Educației care în urma cutremurelor din Tg jiu a decis închiderea școlilor cu risc seismic, printre acestea aflându-se și școala veche din Adunații Copăceni precum și cea din Dărăști Vlașca.

Deciziile pe care le-am luat în urma acestei hotărări au fost influențate de timpul scurt avut la dispoziție – declară primarul Dan Rusu.

Cea mai importantă dintre aceste decizii a fost aceea de relocare a copiilor din școlile afectate în Școala Gimnazială nr. 1 din Adunații Copăceni. Apoi a fost cea legată de transportul copiilor din Dărăști Vlașca, rezolvarea venind prin închirierea unui autobuz de 55 de locuri, autobuz care oferă posibilitatea transportului copiilor în condiții de siguranță maximă.

A treia decizie a fost aceea de a adapta programul școlar la noile condiții. În urma consultării cadrelor didactice s-a hotărât ca orele de curs să se micșoreze, iar propunerea mea a fost ca profesorii și învățătorii să lucreze suplimentar în regim online, pentru a fi siguri că elevii vor acumula toate cunoștințele necesare.

Sunt bucuros de faptul că elevii din Dărăști Vlașca au un alt tonus în clasele cele noi – a mai precizat primarul localității Adunații Copăceni, Dan Rusu, într-o notă pe pagina de facebook.

(Jurnal)