Primarul comunei Vedea, Marian ȚAGA, dă un drept la replică președintelui social democraților din localitate, ce tocmai l-a reclamat PRO Tv-ului…!

0
224

Relocarea elevilor Școlii ”Apostol Arsache” din comuna Vedea, acum, la început de an școlar, în câteva containere de tip sală de curs, de către Primăria localității, l-a inflamat pe președintele PSD Vedea, care a făcut o serie de sesizări chiar și postului de televiziune  PRO TV, opunându-se  acestei măsuri, justificând riscul de a se întârzia începutul anului școlar.

La rândul său primarul comunei, Marian Țaga, s-a simțit dator să vină cu un drept la replică, la acuzațiile social democratului, explicând  măsurile luate, într-un text pe care vi-l prezentăm în rândurile de mai jos:

”Drept la replică!!!

D-lui președinte PSD Vedea care este indignat de faptul că abia la data de 16.08.2023 s-a luat decizia, cu MAJORITATE de voturi, de a închiria containere în vederea relocării elevilor pe perioada efectuării lucrărilor de CONSOLIDARE, RENOVARE SI EXTINDERE (nu așa cum arăta dânsul, de renovare) a Școlii ”Apostol Arsache” – Vedea.

În OUG 57/2019 art.129 alin.2 lit. ”d”, coroborat cu alin. 7 lit. ”a” se precizează că: în exercitarea atribuțiilor CONSILIUL LOCAL asigură cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local, privind educația.

Reamintesc d-lui președinte PSD Vedea că este MEMBRU al Consiliului local și până la acea dată nu s-a arătat deloc interesat de soarta elevilor, nu a inițiat nici un proiect de hotărâre pe ordinea de zi și nici măcar nu a deschis acest subiect la secțiunea „Diverse”, deși era mai mult decât îndreptățit!

Menționez că până la acea dată (16.08.2023) am încercat sa identific cea mai bună soluție pentru siguranța elevilor, renovarea „Școlii Japca” neîndeplinind condițiile, având în vedere faptul că sunt doar 2 săli de clasă, fiind necesare un nr. minim de 7 clase după cum urmează:

2 grupe preșcolar, 5 clase ciclu primar, și 4 clase ciclu gimnazial (acestea din urmă putându-și desfășura activitatea după terminarea cursurilor ciclului primar). Grădinița din centru iese din discuție deoarece s-a luat cu mult timp în urmă decizia relocării elevilor, din motive de siguranță.

Faptul că lucrările înaintează în pofida reclamațiilor, chemării televiziunilor, și a multor altora, dovedește cât sunteți de îngrijorat!

Cursurile vor începe în programul stabilit cu ajutorul nostru, al celor care am făcut posibilă mutarea mobilierului și a tuturor celorlalte materiale auxiliare, moment la care, apropos nu prea v-am văzut la fel de implicat și interesat!

Atașez câteva fotografii ca să se înțeleagă amploarea acestui proiect.”

Dorind să aflăm care este punctul de vedere al Inspectoratului Școlar județean Giurgiu, în acest conflict, am stat de vorbă cu inspectorul general al instituției, prof. Ion Ghimpețeanu, care ne-a spus:

Cel ce aa vut ceva de obiectat s-a adresat reporterilor PRO Tv, cărora le-a spus că din cauza acestor lucrări de consolidare și extindere a Școlii din Vedea există pericolul de a se întârzia începutul  anului școlar. Noi le-am spus reporterilor că nu am primit nicio informare în acest sens . După ce am primit informarea le-am precizat că elevii vor  începe cursurile, în containere de tip școală. S-a invocat  însă faptul că nu sunt  containerele aduse, iar noi le-am spus că nu avem detalii cu privire la această situație și că Primăria Vedea este cea care și-a asumat responsabilitatea rezolvării acestei situații și probabil că până la acea dată aceste containere vor fi funcționale.  

De precizat că noi doar am aprobat funcționarea cursurilor , căci asta este competența Inspectoratului,  să analizăm propunerile Consiliului de Administrație,  să contactăm directorii, eventual, pentru a ne  oferi un punct al lor de vedere…

Întârzierea lucrărilor nu este de competența noastră, însă eu  cred că  lucrurile vor intra în normalitate până la finele acestei luni, așa cum am fost asigurați – a mai menționat inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu.

Din păcate, după cum se observă,  pentru a-și satisface orgoliile și interesele de moment, unii politicieni preferă să dea fuga la posturi de televiziune din Capitală, în loc să rezolve situațiile dificile împreună cu șefii  instituțiilor implicate, cu autoritățile de la nivel județean, Giurgiu devenind astfel,  nolens volens,  un fel de ”persona non grata” pentru ministere, Guvern și ministeriabili.

Iată de ce, ne întrebăm de multe ori, oare cui folosește  discreditarea  imaginii acestui județ, la nivel național, a localităților și cetățenilor acestuia?!