florin-gheonu-slobozia1-1024x718Întrebat despre primele proiecte ce vor fi derulate în acest an, primarul comunei Slobozia, Gheonu Florin ne spunea: “Avem atâtea de făcut încât nici nu ştiu cu ce să încep…În primul rând canalizarea ale cărei lucrări putem să le demarăm probabil în circa o lună, o lună şi ceva. De fapt este vorba, mai concret, despre o extindere de vreo 2,3 kilometri. În acelaşi timp lucrăm la un proiect la o grădiniţă care va putea primi circa 200 de copii. Deşi noi încă nu avem atât de mulţi preşcolari trebuie însă să respectăm noile norme europene în acest sens. 

După o scurtă întrerupere cauzată de rezolvarea urgentă a unor probleme organizatorice la nivel de primărie, dialogul cu primarul Florin Gheonu a continuat cu soli-citarea acestuia expresă de a mulţumi în numele său consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, pentru sprijinul pe care i-l acordă în rezolvarea multitudinii de probleme ivite. Sunt nişte oameni minunaţi cărora le mulţumesc pentru disponibilitatea pe care o manifestă de fiecare dată când le solicit ajutorul – preciza primarul Gheonu.… Întorcându-mă la planurile din această perioadă, am să amintesc de un proiect mare, cel de  asfaltare. Suntem cu el în perioada realizării studiului de fezabilitate, actele fiind depuse la Ministerul Dezvoltării… Este vorba despre 10,5 kilometri de şosea, însemnând asfaltarea în totalitate a întregii comune Slobozia. Primarul Gheonu a dorit în acelaşi timp să mulţumească preşedintelui Consiliului judeţean Giurgiu, Marian Mina,  şi consilierilor acestuia pentru faptul că au aprobat o lucrare extrem de importantă în zonă, este vorba despre asfaltarea drumului  DC 121 care leagă DN 5C de DJ 504, adică localitatea Slobozia de Drumul judeţean care leagă Giurgiu de  comunele Vieru, Putineiu etc. Un proiect ce a fost publicat deja în Monitorul Oficial… Odată cu încălzirea timpului vom ieşi la lucrările de primăvară. Vom apela din nou la sprijinul Consiliului judeţean pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a unui drum agricol, la ieşirea din comună. Acest drum ar rezolva accesul tuturor cetăţenilor comunei Slobozia, oameni  care au terenuri în islazul localităţii. În legătură cu islazul comunal, primarul Gheonu ne spunea că aşteaptă un evaluator care să pună la punct toată documentaţia necesară, lucrându-se în paralel la Legea pastorală în vederea  încheierii contractelor până la finele anului agricol şi scoaterea acestui islaz la licitaţie. Este vorba despre 560 de ha, cu păşune cu tot. Deşi sunt tot mai puţini crescători de animale, dorim să rezolvăm şi această problemă.  În acest fel sperăm să îi încurajăm pe cei câţiva crescători de ovine ce au apărut de curând în zonă. În acelaşi timp dorim să creăm, în continuare, fermei olandeze de vaci din localitate,  toate condiţiile pentru păşunatul vitelor.

Ne oprim aici cu proiectele demarate sau în curs de a fi începute, ale primarului Florin Gheonu, cu promisiunea că dialogul început  cu  primul edil al localităţii Slobozia va continua foarte curând …

Florian Tincu