Sensibil, mai ales  când vine vorba de copii, primarul Comunei Oinacu, Fabian Țârcă tocmai a organizat o mică petrecere încărcată de daruri și bucurii pentru cei mai mici locuitori ai localității pe care o gestionează de peste o jumătate de an.

Am furat, puțin, startul Lunii Copiilor – declara primarul comunei Oinacu pe pagina sa de facebook, cu o sinceritate parcă vinovată.  Astăzi (31 mai), cu o zi înainte de ziua lor, a celor mai mici locuitori ai comunei Oinacu, împreună cu toate cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr.1 – Oinacu, am oferit cadouri (pungi cu dulciuri și jocuri sau jucării specifice vârstei), unui număr de 214 copii (52 de preșcolari și 162 de școlari).

Cu acest prilej un număr de 100 de copii (elevi ai claselor I -VIII) din aceeași școală au participat la un concurs de tip ”quiz”  (Test/concurs), derulat în cadrul proiectului de parteneriat educațional „O lume minunată”, 32 dintre aceștia, câte 4 din fiecare clasă, fiind declarați câștigători.

Micuții au primit diplome (cei 32 de premianți) și diplome de participare (ceilalți 68 de copii), precum și premii – preciza primarul Fabian Țîrcă, mulțumit de faptul că cei mici s-au bucurat enorm de micile daruri primite din partea sa.

Preț de câteva ore, m-am simțit bine în compania copiilor, amintindu-mi, la rândul meu, de perioada copilăriei mele – mai spunea cu nostalgie primul edil al comunei… Avem de învățat de la ei, de la copii, lecția inocenței, a purității, iar prezența lor ne face fiecare zi mai frumoasă, indiferent de greutățile pe care le avem de trecut.

Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care mi-au fost parteneri în această zi, precum și directorului școlii, Mădălina Oprișan, și îi asigur pe toți de sprijinul meu în continuare, necondiționat.

Și, pentru că de mâine începe luna lor, a celor mici, tuturor copiilor comunei Oinacu le doresc un 1 Iunie fericit, însorit, cu multe bucurii, și să rămână veșnic cu același suflet pur și inocent – le-a mai urat primarul Fabian Țîrcă tuturor celor ce  au participat la mica lor sărbătoare.

(Jurnal)