AcasăActualitatePrimarul comunei Ghimpați, Constantin CĂRĂPĂNCEANU, continuă lucrările proiectelor sale și în zilele...

Primarul comunei Ghimpați, Constantin CĂRĂPĂNCEANU, continuă lucrările proiectelor sale și în zilele de la cumpăna dintre ani!

Finalul de an i-a prins pe unii dintre primarii localităților județului Giurgiu în plină derulare a proiectelor, lucrări ce deja fuseseră începute… Așa se întâmplă și în comuna Ghimpați, localitate gestionată de primarul Constantin Cărăpănceanu.

La ultima noastră vizită în comună, primarul CĂRĂPĂNCEANU ne-a vorbit  despre realizările efectuate până la momentul în care ne aflăm,  într-un fel de preambul al bilanțului acestui an 2022.

În partea a doua a anului acesta am lucrat la proiectele ce erau începute pe PNDL 1 și PNDL 2 (Planul Național de Dezvoltare Locală), ce la acest moment sunt în stadiul de finalizare. Este vorba despre drumurile comunale, alimentarea cu apă  ( studiu de fezabilitate pe PNRR), stația de epurare și canalizare, tot pe PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).  În acest context mai avem doar câțiva kilometri de drumuri de asfaltat în comună – ne spunea cu satisfacție, primarul Constantin Cărăpănceanu.

Referindu-se la starea șoselei Giurgiu-Ghimpați, care până nu demult era  o sperietoare pentru conducătorii auto aflați în trafic prin zonă, primarul Cărăpănceanu ne spunea că din fericire DN 5B a fost prinsă la bugetul de reparații al CNAIR pe 2022, ceea ce a făcut ca la momentul de față să se poată circula pe ea în condiții bune, redând astfel traficului un traseu extrem de  important, ce face legătura atât cu o parte din celelalte comune ale județului Giurgiu cât și cu capitala județului Teleorman, vizând totodată  accesul către  București.

 Mă întorc  la proiectele și lucrările dedicate comunei noastre, și, referindu-mă  la șosele, pot spune că localitatea Ghimpați este acum acoperită cu asfalt în proporție de 90 % , datorită programelor PNDL 1 și PNDL 2. Așa cum spuneam anterior, mai avem puțin pentru obținerea avizelor la lucrările următoare,  și evident  licitația pentru afectuarea acestei ultime porțiuni ce va fi asfaltată. Termenul de finalizare ar fi vara lui 2023. Dacă în luna martie vom avea procedura scoasă pe SEAP,  în aprilie am putea demara lucrările, iar până în lunile iunie-iulie am putea finaliza tot ce înseamnă asfaltare de drumuri în interes local…

Întrebat care este situația școlilor din comună, primarul Constantin Cărăpănceanu ne-a spus:  La capitolul Învățământ, școli, grădinițe stăm foarte bine…Avem școala din Ghimpați cu clasele 1-8, funcțională, cu toate dotările aferente,  avem apoi școala din Naipu aflată în reconstrucție, cu finalizarea lucrărilor în 2023 și cea din Valea Plopilor care se află în procedură

 În cadrul programului de reparații și modernizări, pe PNDL 2 , am reabilitat , modernizat și extins Școala Nr. 1 din Ghimpați. Am mai avut, pe Agenția 3 Sud – Muntenia Călărași, alte două școli prinse la finanțare.   Prima dintre ele este Școala din Naipu la care lucrările se desfășoară și în prezent, vremea de afară permițând acest lucru. Astfel că în anul 2023 vom avea o școală modernă în satul Naipu. Suntem în acum procedura de licitație în care au rămas 3 firme în competiție din cele 7 înscrise.    

Și mai avem o școală în Valea Plopilor, cu clasele 1-4, unde vom demola școala veche, ridicând  în locul ei, o școală nouă.

 Aș putea aminti aici și Grădinița din satul Naipu… Lucrările acesteia   s-au efectuat prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu cu fonduri venite de la Ministerul Educației.  La toate acestea s-a mai adăugat o construcție, cea a  Grădiniței noi din satul Valea Plopilor, menționa primul edil al localității.

Înainte de a ne despărți de comuna Ghimpați și de locuitorii acesteia, primarul Constantin Cărăpănceanu a dorit să ureze  tuturor giurgiuvenilor din Municipiu și județ, cât și jurnaliștilor redacției noastre un an mai bun, plin de împliniri, cu sănătate și multe bucurii, adresând totodată tradiționalul LA MULȚI ANI!

(Florian TINCU)

VREMEA

Giurgiu
cer senin
31.9 ° C
31.9 °
31.9 °
28 %
4kmh
4 %
sâm
39 °
Dum
38 °
lun
38 °
mar
34 °
mie
37 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com