Primarul comunei Ghimpați a trecut la PNL. Care au fost motivele…!?

0
1649

Într-o convorbire telefonică, primarul Comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu, ne-a explicat trecerea sa la PNL Giurgiu, considerată o mare surpriză în politica giurgiuveană, ținând cont de faptul că domnia sa era perceput ca un lider al primarilor din județ. El face o analiză ce rastoarnă cu totul calculele de până acum ale multora..

„Nu am plecat pentru că m-au deranjat chiar atât de tare (n.r. – conducerea PSD Giurgiu), dar consiliul județean, după plecarea primarului (n.r. primarul municipiului, Nicolae Barbu) era pierdut. Nu mai aveam consiliu, guvernarea era dusă…care era mai era miza mea acolo? Să…ce?”

Întrebat despre cum vede trecerea sa la PNL, ca pe un lucru bun sau rău, primarul comunei Ghimpați a răspuns:

„Nu aș vedea ce să fie rău, mizez pe faptul că CJ va fi al PNL-ului. Da, PNL va câștiga Consiliul Județean. Sunt 22 de primării plecate la PNL, din cele mari, plus ce mai aveau ei, opt, mai câștigă alte 5…deci…vor fi 35 de primării. Lupta pe Giurgiu, cu mutarea lui Barbu la Pro România a lăsat PSD-ul fără electorat. A transferat pe Marian Măroiu, a amestecat electoratul, care nu mai știe ce e în Giurgiu.

Istoria se repetă în Giurgiu. Calculele mele erau făcute cu primarii pe care îi avea partidul să mergem înainte dar, dacă am fost mințiți…puțin spus mințiți! Noi am gestionat plecările!
Eu m-am ocupat de organizare, am făcut-o din plăcere, am colegi de echipă cu care am mers, și, văzând plecările de primari, normal că se întărește ideea că Consiliul Județean nu o să mai fie al PSD-ului”,
a mai spus Constantin Cărăpănceanu.

Întrebat dacă, odată cu trecerea sa în PNL, va primi vreo funcție, primarul Cărăpănceanu a negat acest lucru: „Nu mizez pe nicio funcție la PNL”.

Ceea ce se întâmplă în politica giurgiuveană, în aceste zile, este un fel de „plată cu aceeași monedă”, aceleași transferuri surpriză fiind făcute în anul 2014, când primari ce fuseseră aleși pe listele PNL au migrat, masiv, către PSD, în baza celebrei Ordonanțe 55.

(Jurnal)