Primarul comunei Florești Stoenești vorbind despre târgul de Crăciun din comună: „O reușită din toate punctele de vedere”. 

0
240

De 1 Decembrie, la Florești- Stoenești s-a deschis „cel mai frumos târg de Crăciun”, așa îl numea primarul comunei Florești Stoenești, Constantin Dumitru.

Amplasat în Piața Sfatului, chiar în centrul comunei, târgul a fost „o reușită din toate punctele de vedere”. 

În prima zi de deschidere, zi care a coincis și cu sărbătorirea zilei naționale a României, au fost prezenți un număr de aproximativ 2.000 de persoane, tineri în mare parte. Fiind un târg amplasat în aer liber, nu a fost necesară obligativitatea prezentării certificatului de vaccinare. Totuși, primarul comunei ne declara că: „au fost respectate toate normele de siguranță, iar purtarea măștii a fost obligatorie pe toată durata participării la eveniment”.

La târg, în prima zi, elevii Școlii Gimnaziale din Palanca au prezentat un program artistic. Nu au lipsit spectacolele și concursurile de karaoke. Nu putea să lipsească, bineînțeles, hora Unirii pe care participanții „au încins-o” în Piața Sfatului.

Nici comercianții nu au lipsit de la acest târg, căsuțele amplasate de organizatori fiind ocupate de aceștia în totalitate. Astfel, participanții s-au putut desfăta cu mâncăruri proaspăt preparate la fața locului, dar și cu kurtos- colac și alte dulciuri de sezon.

Cei prezenți au putut cumpăra sau admira cadouri specifice sărbătorilor de iarnă.

Târgul, așa cum ne preciza, Dumitru Constantin: „va fi deschis publicului, zilnic de la orele 16:00. Acesta își va închide porțile la data de 8 ianuarie, o dată cu terminarea sărbătorilor de iarnă din calendarul ortodox”.

(foto: Bogdan Neacșu)

(Ana Magheru)