Primarul comunei Florești Stoenești, Constantin DUMITRU, se grăbește să finalizeze lucrările începute, înainte de venirea iernii!

0
101

După cum relatam recent,  din data de  9 octombrie, administrația bazinală  Argeș-Vedea, a Apelor Române, împreună cu Primăria comunei Florești-Stoenești au desfășurat o amplă lucrare de curățare, decolmatare și taluzare a malurilor, pe albia râului Sabar, în zona  Florești-Stoenești-Palanca.

Cu această ocazie au fost  astupate toate canalele de deversare a apelor menajere.

Dornic de a afla care este stadiul lucrărilor ce se vor încheia în acest an, am stat de vorbă cu primarul localității, Constantin Dumitru, care ne-a spus:

Ultima realizare este faptul că am asfaltat ultimii doi kilometri  de străduțe în toate cele trei sate ale comunei …Mai avem doar câteva străduțe micuțe unde nu avem încă apă și gaze. Motiv pentru care am venit cu un paviment de pavele.

În această săptămână încheiem și  problema aducțiunii de gaze pe circa un kilometru, urmând ca cetățenii să se racordeze ulterior. Ne-am mișcat, după cum observați,  n-am stat cu mâinile încrucișate.

Întrebat dacă există vreo lucrare ce necesită urgentarea ei până la finalul acestui an, primarul comunei Florești Stoenești, Constantin Dumitru ne-a spus:

Da, ar fi…Să se închidă licitația pentru stația de epurare pe care o face Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euroapa.

Am înțeles că scot stația de epurare la licitație, asta însemnând că de la anul ar trebui să înceapă și lucrările de canalizare.

Aș dori totodată să reușim să facem  primele branșamente la apă. Avem deja 500 de branșamente făcute  și vrem să începem să livrăm apă către populație.

Branșamentele sunt făcute pe străzile principale ale celor trei localități,. adică pe Drumul Comunal 148 și 156. iar în anii următori, din banii noștri o să facem branșamente și la solicitarea cetățenilor.

Pentru că noi avem o pondere de circa 75% oameni cu băi și nu vor reacționa foarte repede în a-și băga apă curentă pentru că au oamenii puțuri și fose septice. Deci nu vor fi solicitări foarte multe.

Dar acolo unde ni se va solicita, Primăria  se va implica și va face ea lucrările respective – ne-a mai precizat primarul Constantin Dumitru.

Lumea, să știți, că e mulțumită…Nu ne putem însă apuca de lucrările foarte mari căci se apropie iarna…

Mai trebuie spus că doar peste puțin timp dăm ordine de începere a drumului de pe linia de centură ,  pe proiectul Anghel Saligny.  

Am dat autorizația de construcție cu puțin timp în urmă și în maxim 20 zile se dă  ordinul de începere a lucrărilor, adică în jurul datei de 20 ale lunii acesteia, vor  demara lucrările,  având ca termen de finalizare 8 luni de acum încolo…

Referindu-se la proiectele deja depuse, pentru care se așteaptă începerea lor, primarul Constantin Dumitru spunea că are la acest moment unul,  de extindere a rețelei de gaze,  având deja o finanțare de 1 milion de euro. 

Dar strict pe zona industrială, căci restul localității este acoperită complet de gaze. Este o zonă importantă, limitrofă autostrăzii București- Pitești,  ce va atrage cu siguranță noi investitori în zonă.

De fapt aceasta a fost și intenția noastră, pentru dezvoltarea în continuare a comunei Florești Stoenești – ne-a mai precizat primarul Constantin Dumitru.

(Florian TINCU)