Primarul Adrian Anghelescu: „Datoria publică s-a diminuat la jumătate, într-un an de mandat”

0
211

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, preciza într-o postare pe pagina sa de Facebook, principalele subiecte dezbătute la conferința de presă desfășurată în cursul săptămânii trecute.

Primul subiect abordat de primarul Adrian Anghelescu, în conferință de presă, a fost situația economică actuală a Primăriei. Edilul a făcut o comparație între valoarea datoriilor existente la opt zile după preluarea mandatului, respectiv 30 octombrie 2020 și valoarea datoriilor existente la data de 29 octombrie 2021.

„Într-un an de mandat am redus datoria publică la jumătate, iar dacă la data de 30 octombrie 2020, datoriile Primăriei însumau 24 milioane lei, în prezent acestea valorează puțin peste 12 milioane lei. Momentan, grație Guvernului, dar și parlamentarilor am scăpat de presiunea conturilor blocate, care nu ne permitea să facem plăți și implicit să angajăm cheltuieli.”

Un alt subiect abordat a fost și acela al găsirii finanțării pentru plata burselor de performanță, de merit și sociale aferente semestrului II al anului școlar 2020-2021.

„Am reușit, de asemenea să găsesc resursele financiare necesare, astfel că în luna decembrie, elevii își vor primi bursele de performanță, de merit și sociale, aferente semestrul II, al anului școlar 2020-2021. Vă amintiți cât m-am zbătut la Ministerul Educației, și după 10 ani, am reușit să deblochez acest lucru.”

Adrian Anghelescu concluziona ca cea mai mare reușită a primăriei este faptul că s-a reușit într-un an degrevarea primăria de 50% din datoriile acumulate de-a lungul anilor, ceea ce dă mari speranțe primăriei că, în curând, se vor putea demara lucrările de investiții, mult așteptate de giurgiuveni.

(Jurnal)