Primarii ar putea primi venituri mai mari cu 50%. În ce condiții…

0
431

Primarii aleşi  ar putea primi sporuri pentru fiecare proiect făcut pe fonduri europene. Astfel  ei  vor primi în plus până la 50% din salarii. Bonusurile vin peste creşterile deja votate, în toamnă, în Parlament. 

Se analizează posibilitatea ca acest spor să fie corelat cu indicatorii de performanţă, de numărul de contracte încheiate şi valoarea lor.

În acest mod, anual, primarii și președinții de consilii județene vor fi răsplătiţi în funcţie de numărul proiectelor derulate. Pentru un singur proiect, majorarea este de 15 procente. Pentru două, creşterea e de 20%. Iar pentru trei sau mai multe, primesc 25 de procente. Până acum, edilii primeau o parte fixă de 25%.

Sporurile majorate vin peste creşterile salariale votate în toamnă, de Parlament. Edilii comunelor mici beneficiază de o creştere de 1.880 de lei, adică aproximativ 600 de lei net.

Până acum primarul  primea mai puțin decât un  director de şcoală ca nivel de salarizare și  sub salariul primit de un manager de  spital sau  cel al comandantului Poliţiei. Într-o discuție avută zilele trecute cu un primar de comună din județul Giurgiu acesta ne mărturisea că nu ridică mai mult de 4 mii și ceva de lei pe lună.

De asemenea, a fost uniformizat sporul care era acordat pentru gestionarea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile atât pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene, de la 25% la 50%.

Sunt voci care susțin că nu este deloc o  coincidenţă  faptul că  intenția Executivului de a mări salariile primarilor  vine doar cu un an înainte de alegeri.

(Jurnal)