Aproximativ 630.000 de lei au fost alocați Primăriei municipiului Giurgiu pentru subvenționarea costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare încălzirii orașului în luna februarie.

„Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unități administrativ-teritoriale a celei de-a cincea tranșe, în valoare de 17.224.697,31 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale atât din lunile noiembrie și decembrie 2021, cât și din ianuarie și februarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe – a precizat ministrul Cseke Attila.

Singura localitate pentru care au fost alocați bani pentru luna februarie este municipiul Giurgiu, care a primit suma de 628.969,94 lei.

„Legea bugetului de stat pe anul 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar, în perioada ianuarie-martie, au mai fost acordate subvenții în valoare totală de aproximativ 106 milioane de lei, a menționat ministrul dezvoltării”, informează deputatul liberal Alexandru Andrei.

(Alexandru Andrei, deputat PNL Giurgiu)