amaprima-by-giurgiuveanul-3Suntem în discuții destul de avansate să preluăm de la Ministerul Transporturilor activitatea portuară din municipiul Giurgiu, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, în conferința de presă de miercuri, 28 septembrie.
Acesta a precizat că activitatea portuară la care face referire nu include malurile Dunării, deoarece acestea, conform legii, trebuie administrate de o societate a statului, în speță C.N. A.P.D.F. S.A, ci Canalul Sf. Gheorghe – Plantelor și Portul Veriga, unde malurile aparțin municipalității în totalitate.
Nu are sens să vină alt operator  care  să opereze pe raza municipiului Giurgiu, unde Primăria are proprietate. Acum se lucrează la un material destul de amplu, în care se demonstrează că noi avem proprietatea malurilor, că noi putem face acest serviciu și, nu în ultimul rând, că acest serviciu este cuprins în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, ca bază de dezvoltare economică, turistică și de petrecere a timpului liber în municipiul Giurgiu, a mai spus primul edil al Municipiului.
(Teodora Nicolau)