Ca și la finele anului școlar trecut, Primăria comunei Daia împreună cu Consiliul Local al comunei au stabilit ca toții elevii de ciclu primar și gimnazial care au avut la finele anului școlar 2021/2022 rezultate deosebite la învățătură să fie premiați cu sume de bani.

Decizia a fost una foarte inspirată mai ales că sumele nu au fost deloc de neglijat. Astfel, pentru elevii ciclului gimnazial, premiul I a fost recompensat cu 1.000 lei, premiul II cu 500 lei, iar premiul III cu 300 lei. În schimb, pentru toții elevii claselor I- IV care au obținut calificative FB (foarte bine) la toate materiile, suma cu care aceștia au fost recompensați a fost de 200 lei.

Directoarea Școlii Gimnaziale nr. 1 din Daia, Cristina Ștorobăneanu ne declara că „toți copii au fost mai mult decât fericiți de premiile pe care le-au primit, mai ales că acești bani sunt dovada muncii lor de un an de zile pe băncile școlii. Sunt bani munciți, iar fericirea lor a fost de două ori mai mare”.

Contactat telefonic, primarul comunei Daia, Șerban Florin Adrian, preciza faptul că această inițiativă va continua și în anii următori, sumele de bani oferite drept motivație de a învăța din ce în ce mai bine, vor fi, așa cum speră primarul, mai mari de la an la an.

Am vrut pe lângă laptopuri și tablete oferite copiilor de când sunt eu primar al acestei comune, să le dăm posibilitatea acestora de a-și cumpăra ceea ce aceștia își doresc cu adevărat. Banii aceștia sunt rezultatul muncii și perseverenței lor în acest an școlar. Am  recompensat astfel activitatea și strădania de-a lungul anului școlar 2021-2022.”

Felicităm și noi Primăria comunei Daia pentru acestă inițiativă lăudabilă care poate va fi luată drept exemplu și de alte primării din județ.

Îi felicităm de asemenea pe elevii merituoși dar și cadrele didactice care au făcut posibile aceste rezultate, urându-le tuturor o vacanță binemeritată.

(Ana Magheru)