Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) menționează că după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România va deveni a cincea cea mai mare putere agricolă a Europei. 

În mesajul postat pe pagina de Facebook a eurodeputatului mai este aunțată o măsură care încurajează tinerii fermieri să se implice în proiecte agricole. 

”50.000 de euro nerambursabili pentru tinerii fermieri, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Programul se adresează tinerilor de până în 40 de ani, iar proiectele se pot depune începând cu luna aprilie. Vor fi finanțate afacerile în domeniul apicol, zootehnic și vegetal”, informează deputatul liberal.

Această Finanțare a Investițiilor Rurale este promovată în rândul tinerilor fermieri, în contextul în care, astăzi, numai 6 % din exploatațiile agricole din UE sunt gestionate de fermieri tineri, de până în 35 de ani: ”Vrem ca acest lucru să se schimbe, mai ales acum când România va deveni a cincea cea mai mare putere agricolă a Europei, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”transmite Dan Motreanu

Dan Motreanu susține că această măsură completează o altă inițiativă a PNL, prin care tinerii vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la ADS în suprafaţă de 50 de hectare.

Partidul Național Liberal susține următoarea generație de agricultori, încurajează competitivitatea și înțelege nevoia aprovizionării cu alimente de calitate”, mai adaugă acesta.