Preţuri tot mai  mari la produsele din lapte. Care sunt cauzele…

0
112

Scumpirea laptelui în ferme ar putea fi suportată  ca de fiecare dată și de clienți. Crescătorii de animale se plâng că plătesc mai mult pentru furaje din cauza secetei şi că au costuri în plus cu igiena animalelor, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.   

La rândul lor procesatorii laptelui spun că vor fi obligați să mărească din această toamnă prețurile, dacă vor plăti mai mult pentru materia primă.

Un alt argument în favoarea faptului că produsele din lapte s-ar putea scumpi este și faptul că producția de lactate a scăzut ușor de la începutul acestui  an. 

Și la Giurgiu, în Piața Centrală, producătorii spun  că s-ar putea ca, în scurt timp, să asistăm la o creștere a prețului laptelui și produselor lactate.

De exemplu, Mariana Bănică, producător din comuna Vedea, ne spunea că, cel puțin zilele acestea, nu vor majora prețul produselor pe care le desfac în Piața Centrală.

„După ce că ne merge greu vânzarea, din cauză că mulți sunt în concedii, vă dați seama că o creștere de preț ar însemna să nu mai vindem aproape deloc…E greu, într-adevăr, cu pandemia, cu toate regulile impuse, dar asta este, ne adaptăm…Cât despre producția de lapte, ce să vă spun, cel puțin eu nu mă plâng, dar am cunoscuți care și-au vândut din vaci, fie pentru că se tem că nu mai au ce să le dea de mâncare, fie că au alte motive”, ne mai preciza Mariana Bănică.

(Jurnal)