Președintele României prelungește STAREA de URGENȚĂ cu 30 de zile

0
29

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că starea de urgență se prelungește cu 30 de zile,  pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19.

Președintele mai spunea că În pofida restricțiilor fără precedent adoptate de statele lumii, nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluției pandemiei la nivel global.

Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară, deocamdată limitată, dar foarte periculoasă. Ca atare, se impune prelungirea stării de urgență, ceea ce înseamnă menținerea aplicării măsurilor deja adoptate, precum și noi reglementări, care să permită autorităților publice să intervină decisiv și cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei. Pe perioada acestei stări excepționale sunt necesare prevederi care să faciliteze funcționarea neîntreruptă a administrației publice, a justiției și a altor servicii publice, a unor infrastructuri care asigură servicii esențiale pentru populație, stat și operatorii economici.

(Jurnal)