Președintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, explică „despărțirea” de primarul Nicolae Barbu

0
1000

Așa cum scriam cu ceva timp în urmă în publicația noastră, primarul municipiului, Nicolae Barbu, a dat o lovitură dură social-democraților, abandonând acest partid, în favoarea partidului lui Victor Ponta, Pro România. Anunțul a fost făcut prin intermediul unei scrisori trimise cetățenilor municipiului, în care își explica gestul și în care enumera motivele care l-au făcut să renunțe la colaborarea cu PSD.

Despre acest subiect a vorbit, pe larg, în cadrul conferinței de presă de joi, 9 iulie, senatorul Niculae Bădălău, președinte al organizației județene a social-democraților.

Am avut surpriza să aflu din presă că domnul primar Barbu nu va mai candida la PSD ci va candida la Pro România. A fost o surpriză, mai ales că în urma discuțiilor cu dânsul, trebuia să meargă să facă fotografiile pentru afișe.

Nu vreau să comentez despre traseism, despre trădători, nu vreau să folosesc aceste cuvinte. Aș vrea să îi dau o replică vis-a-vis de ce am reținut din scrisoarea aceea.

Unul dintre subiecte a fost că „au vrut să-mi ia Zona Liberă”. Vreau să vă spun că ideea mea, care e și acum, e că ZL poate fi o  zonă singura în care putem crea locuri de muncă. În cadrul CL putem da facilități, până la  a da terenul gratuit, și astfel făcând din Zonă o zonă socială în care tinerii să meargă să muncească și să nu mai părăsească orașul. Municipiul se confruntă cu depopulare accentuată, prin plecarea forței de muncă, iar zona liberă – împărțită în zonă industrială și zonă liberă – ar crea facilități pentru investitori cu toate gratuitățile numai ca să avem o zonă socială, să creem locuri de muncă. Nu mă interesează cine o are, mă interesează să se creeze locuri de muncă.”, spunea senatorul social-democrat.

Un alt subiect abordat de primarul Barbu în scrisoarea amintită, și analizat de către Niculae Bădălău, a fost legat de situația și de conducerea operatorului de apă și canal Apa Service SA.

„Istoria o știți, mi-o doresc la CJ, pentru că este o companie foarte extinsă. A fost creată artificial, pe structura companiei municipale, motiv pentru care municipiul are aproape toate acțiunile Apa Service. Managementul prost a dus la susținerea mea a acestei idei. Nu au tras, de 10 ani, niciun leu pentru canal și apă”, mai spunea senatorul giurgiuvean.

O acuzație adusă de senatorul Bădălău a fost că primarul municipiului ar fi uitat faptul că, la alegerile din 2012, a beneficiat de susținerea aproape totală a PSD – organizația municipală.

Domnul Barbu a omis să amintească un lucru. La formarea USL, la negocieri, la Giurgiu s-a desemnat sprijinirea lui Lucian Iliescu. Am avut o întâlnire cu cei din conducerea municipală, care s-au bătut cu Iliescu toată viața lor politică. Niciunul din sală, atunci, nu voiau să îl sprijine, și am avut o discuție în care le-am spus să facă ce vor, Barbu își anunțase candidatura, iar Iliescu își adunase o serie de nemulțumiți. Așa a câștigat Barbu, pentru că toată echipa PSD l-a susținut pe el. Un politician trebuie să spună adevărul! Rău este că Barbu va rupe din voturile PSD, și nu se știe cine va candida. Nu vreau să comentez mandatul lui Barbu, dacă mai e în „poll-position” sau nu. Președinta organizației de femei, va merge cu Barbu. Și la fel fiecare va trebui să-și clarifice ideea”.

Cât despre numele celui care ar putea să îl înlocuiască pe Nicolae Barbu, în tabăra social-democraților, în lupta pentru scaunul de primar al municipiului, senatorul Niculae Bădălău a preferat să păstreze, deocamdată, secretul asupra acestuia.

De săptămâna viitoare vom face un sondaj în care vom măsura pe cei care doresc să candideze. Aș trece mai multe nume. Îmi doresc un gospodar, care să se ocupe de municipiu, nu un om politic. Barbu are o relație de prietenie cu oameni cu care am avut conflicte politice, nu a mai vrut să candideze la primărie, ci voia un post de deputat. I-am cerut să găsească un om care să poată câștiga, îl acceptam ca deputat cu mare plăcere. Varianta trebuie să o aibă echipa municipală, nu eu, Niculae Bădălău. Eu nu cred în primarul care face politică, ci în cel care face politica cetățeanului”, a încheiat Niculae Bădălău.

(Jurnal)