Întrebat ce părere are despre recenta decizie luată în dosarul lui Liviu Dragnea, liderul Opoziţiei din judeţ, președintele PNL Giurgiu, Marin Anton ne-a spus:

Dragnea are o condamnare, asemenea multor altor persoane din această ţară, condamnare survenită într-o anumită perioadă, în care acești oameni au lucrat în anumite instituţii ale statului, iar cei care erau la acel moment la putere îi foloseau să facă muncă de partid. Dragnea nu este un exemplu concludent despre această practică…Ne minţim dacă nu recunoaștem acest adevăr. El va trebui să plătească pentru această vină, într-un caz similar cu al lui Adrian Năstase care a stat în pușcărie din cauza unor geamuri termopan. Se găsește după cum vedeţi, câte un motiv de acesta, pentru ca justiţia să te condamne… Dar până la urmă probele contează, iar Dragnea este vinovat. În mod normal ar fi trebuit să facă pasul înapoi. Un gest pe care mulţi membri de partid din PSD l-au făcut la rândul lor…Din păcate social democraţii caută permanent un alibi pentru Liviu Dragnea, forţându-se o victimizare a lui în cadrul propriului partid. De aceea pesediștii au dorit să facă demonstraţia de forţă la care am asistat recent, pentru a arăta că sunt lângă Dragnea, un demers prin care poziţia acestuia în partid s-a întărit…

Vorbind despre viitorul PNL-ului, după această recentă moţiune, eșuată, președintele PNL Giurgiu a spus:

Eu sper ca lucrurile să se liniștească în PNL. Toată lumea este nemulţumită, chiar și presa, că nu vede nimeni alternativa. Din păcate nu prezentăm o alternativă la guvernare, un program de guvernare pentru perioada următoare. Deocamdată nu avem un program de guvernare , nici oameni, nici o poziţie puternică la nivel politic.

Referindu-se la refuzul UDMR-ului de a li se alătura, la votarea moţiunii, Marin Anton declara:

Ne așteptam la această poziţie a lor… Cu UDMR-ul dacă vrei să negociezi ceva trebuie să-i spui de la început ce vrei să faci… Ei trebuie să știe dinainte: ”- Dacă dăm Guvernul jos, venim și obţinem următoarele…!” Iată de ce mai întâi trebuie să faci un plan , un proiect de program, pe care să ţi-l asumi și de abia apoi să urmărești ce iese. Dar așa, doar să le spunem că dăm guvernul jos, fără să le oferim și o alternativă…Acesta a fost comportamentul UDMR-ului, dintotdeauna! Foarte clar, punctual…Oamenii sunt extrem de preciși. Cum au fost extrem de preciși atunci când au afirmat că nu sunt motive pentru suspendarea președintelui. Absolut corect!

Abordând tema perspectivelor social democraţilor giurgiuveni în actualul context existent, președintele Marin Anton a precizat: Aștept și eu cu interes evoluţia evenimentelor…Și după cum vedeţi , la scară mai mică lucrurile evoluează. Sper ca aripa tânără și reformatoare , ca să-i spun așa, din PSD Giurgiu să câștige și să terminăm cu problemele legate de membri vechi cu care am fost intoxicaţi. Sunt persoane care au acaparat totul în acest partid, ce și-au creat o gașcă în jurul lor și cine iese din ritmul impus de ei este transformat în disident. Așa cum s-a întâmplat cu Cuc, cu Alexandru Andrei , cei doi parlamentari care sunt ignoraţi, trași pe linie moartă. De ce nu pleacă? Păi aţi văzut câinele să plece de la măcelărie? Eu am făcut o greșeală când eram la putere., părăsind un loc confortabil în numele unor principii, chiar dacă nu aveam de gând să plec… Sunt puţini cei care ar fi plecat într-un astfel de context. Eu cred că cei pe care îi aminteam, stau acolo, în acest partid, tot sperând să câștige parteneriatul cu ceilalţi primari din judeţ și în final, șefia PSD Giurgiu – a mai precizat președintele PNL Giurgiu, Marin Anton

( Florian Tincu)