Acasă Actualitate Președintele Organizației USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, face precizări în privința alegerilor din...

Președintele Organizației USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, face precizări în privința alegerilor din partid, în această lună. Liderul local comentează rezultatele elevilor giurgiuveni, la examenele naționale!

0
98

Începând de astăzi USR își alege președintele printr-o procedură de vot universal online – ne preciza președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru, într-un scurt dialog având ca temă  apropiatele alegeri din  acest partid. Scrutinul va dura până la 12 iulie, iar rezultatul va fi validat de Congresul din 16 iulie.

Întrebat care este cauza unui așa de mare număr de candidați pentru funcția de Președinte al USR, Ciprian Alexandru ne-a spus: Într-adevăr, sunt 6 candidati la funcția de președinte și asta este dovada că USR este un partid democratic în care oricine are drepturi asigurate de statut. 

După plecarea lui Cioloș, președintele interimar  ( n.a.- Cătălin Drulă) a declarat că va organiza un congres de validare a noului președinte în luna octombrie. Pentru că situația din partid este instabilă, Biroul Național a hotărât să devanseze alegerile pentru luna aceasta. Cred că este o idee foarte bună… După alegeri va mai fi un val de curățare a partidului și vom porni în echipa care va lupta în 2024 cu echipa PSD=PNL – ne-a mai spus Președintele USR Giurgiu.

Modalitatea de vot universal, online, este pur și simplu o prevedere statutară și nu are nicio legătură cu posibilitatea revenirii pandemiei în toamnă – a precizat liderul Organizației de la Giurgiu.

Referindu-se la rezultatele, din nou dezastruoase, obținute la Evaluarea Națională și la BAC, liderul Organizației USR Giurgiu a spus: Legat de situația învățământului giurgiuvean, în fiecare an aflăm că suntem pe ultimele locuri la examenele naționale, suntem agitați aproximativ o săptămână după care  ne reluăm activitățile de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu trebuie să ne mai ascundem după deget, cauza catastrofei din învățămnt este calitatea slabă a multor profesori din județ.

Am cunoscut directori foarte dedicați și de asemenea directori extrem de slabi, fără nicio calitate managerială, de aici pleacă problema. Și, cel mai important: nu acceptăm la nivel decizional că  aceasta este problema!  Am scris într-o postare că alegerea directorilor este puternic influențată de politic… Chiar dacă toată lumea  știe acest lucru, nimeni nu îl spune!

Și încă ceva, după ce am publicat în premieră topul școlilor din Giurgiu am avut surpriza ca unii primari și directori să nu îmi mai răspundă la telefon. Le transmit că nu asta este soluția la problema pe care o au. 

În încheiere vă mai spun, cu mâna pe inimă, că șansele ca învățământul giurgiuvean să progreseze sunt ”zero” ! Dacă în cei 32 de ani, de când Giurgiu este condus de același PSD=PNL, nu s-a schimbat nimic, de ce am crede că în al 33-lea, vom avea rezultate mai bune, cât timp lucrurile  rămân neschimbate…?

(Florian Tincu)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com