Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru referendum. La rândul său, Liviu Dragnea, vrea ”referendum” pentru eliminarea imunităţii preşedintelui

0
76

iohannis_dragnea_10504400„Marţi, 24 ianuarie, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale. Preşedintele Klaus Iohannis a transmis totodată o scrisoare preşedinţilor celor două camere prin care solicită consultarea Parlamentului. „Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu”, se mai arată în comunicat.

La rândul său, şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea,  a anunţat că vrea şi el un referendum, la primăvară, pe tema eliminării imunităţii, cu ţintă directă la imunitatea preşedintelui: „Începe să fie evident, preşedintele Iohannis îşi cere suspendarea. Cred că vrea o suspendare pentru a putea avea din nou o tribună, pentru a putea merge în ţară ca să se victimizeze. Nu suntem interesaţi de asta, noi chiar vrem ca acest Guvern să guverneze şi în Parlament să dăm legile pe care românii le aşteaptă, să le facă o viaţă mai bună. Eu, cel puţin acum, nu sunt interesat de ideea de suspendare, nu cred că trebuie pentru România aşa ceva acum. De la alegeri încoace, preşedintele Klaus Iohannis a făcut ca România să fie într-o criză politică permanentă, inventând periodic, la un interval de timp, câte o temă. Este o teorie a sinusoidelor”, a declarat Dragnea, citat de Agerpres.                     

(Jurnal)