Președintele Comisiei Juridice a Senatului României, Nicolae Șerban, un înger al corupţilor!

0
172

serban_nicolae_1_62650300Eu nu cred că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igrasie, de igienă precară…De la acest raționament pleacă liderul senatorilor PSD şi totodată preşedintele Comisiei Juridice a Senatului României, Şerban Nicolae,  pentru a-și justifica  amendamentele depuse la proiectul de lege privind graţierea, proiect ce  își extinde clemenţa şi asupra corupţilor.

Nu l-am auzit pe stimabilul domn însă depunând  până acum niciun amendament  sau proiect de lege cu privire la bolnavii din spitale care stau de multe ori doar câte doi în pat, în condiții propice dezvoltării de bacterii și infecții intraspitalicești, la situația bătrânilor din azilele administrate de stat, sau la elevii din mediul rural care învață în școli mizerabile în care  privata din scândură și chirpic se află  în fundul  curții.

 Senatorul  nu este la prima ispravă de acest gen în apărarea corupţilor. În 2015, el a propus ca persoanele acuzate de corupţie să nu mai fie anchetate în stare de arest. Nicolae a mai propus şi închisoare pentru cei care divulgă date din dosarele penale. A cerut și ca graţierea să nu fie condiţionată de plata prejudiciului. 

Caricatura+lui+Vali+_611749

Cine este acest înger al corupților, domnul Șerban Nicolae?  Nimeni altul decât cel care a fost dat afară din locuinţa RA-APPS pentru că nu-și plătea chiria!  Nicolae a locuit într-un apartament RA-APPS din centrul Capitalei pe strada Mihai Eminescu. A fost evacuat după ce a refuzat să plătească chiria majorată şi a pierdut procesul. Instanţa l-a obligat şi la plata a 25.000 de euro către RA-APPS.

Noi considerăm că toți  cei care au avut curajul și bărbăția să încalce legea, producând prejudicii statului român, furând  consecvent  și în formă continuă, să fie premiați, ba chiar (De ce nu?!) să li se acorde  titlul de cetățean de onoare, chiar  și titluri de doctori, urmând să predea cursuri  despre strategiile folosite pentru a săvărși infracțiuni.

Tuturor infractorilor ,  la prima infracțiune,  să li se ofere câte un voucher de vacanță pentru a se relaxa după stresul provocat  de acțiunea complexă și epuizantă la care au participat, în calitate de infractor debutant. Să se dezincrimineze toate infracțiunile de corupție , legea penală pedepsind doar pe cei care fură până  la pragul de 100 lei , în acest caz  adăugându-se și un spor pentru prostie. Toate prejudiciile create statului să fie premiate cu un premiu în bani, echivalent cu suma fraudată/ delapidată/ furată indiferent sub ce formă.

Singuri pasibili de pușcărie să fie doar cei ce își plătesc taxele și impozitele, întârzie sau au penalități de la suma de  5 lei în sus, cei care fură găini, brichete sau alte astfel de obiecte…!  Ce ziceți domnule Nicolae, n-ar fi mai bine așa?!

(City Zen)