La scurt timp după confirmarea pozitivă cu Covid- 19 a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu, Radu Covaci, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a fost obligat la carantină la domiciliu, fiind considerat contact direct al acestuia.  Nemulțumit de modul neprofesionist în care i s-a adus la cunoștință acest lucru (prin telefon), președintele Mina a avut o  declarație la postul de televiziune România TV, pentru ca în cursul zilei de astăzi, 28 iulie, contactat telefonic de reprezentanții „Jurnalului giurgiuvean”, să ne ofere în exclusivitate, o explicație a celor întâmplate, fiind decis să facă o plângere penală celor care l-au obligat să intre în carantină.

„Nu știu să vă spun ce s-a întâmplat, pentru că nu mi s-a adus la cunoștință… Am primit doar un telefon în care eu spuneam ceva, ei spuneau altceva (conducerea DSP Giurgiu – n.red.), nu mi s-a comunicat decizie de carantinare, nu mi s-a comunicat cât trebuie să stau în carantină, ce am de făcut sau ce nu am de făcut în carantină… Se completează o declarație în care eu trebuie să-mi dau acordul, care nu există… Contactul a durat aproximativ 3 minute …e mult spus  3 minute… duminică noapte, purtam mască, dar efectiv nu i-a interesat. Sunt singura persoană carantinată dintre cei pe care i-a dat în acea anchetă epidemiologică.  Mi-am făcut testul, după 7 zile, în condițiile în care nu au venit să facă testul… Au spus că n-au pe cine să trimită și deți era obligația DSP-ului, am solicitat pe 112 să mi se facă testul… Este negativ. Spuneți-mi în baza la ce, trebuie să stau eu în carantină!?

Întrebat dacă a primit un document oficial cu această recomandare de carantionă din partea vreunei instituții , președintele Mina ne-a spus:

Nu am primit nimic oficial, decât un telefon de la directorul adjunct al DSP Giurgiu. Acum am ieșit din casă, pentru că nu am nimic la mână care să mă oblige să stau în casă… Mai mult, am două teste negative, unul sâmbătă, unul luni(…) Eu le fac plângere penală pentru abuz în funcție!

Dorind să aflăm dacă bănuiește pe cineva anume pentru această situație creată , Marian Mina a  precizat:  

Eu bănuiesc că este mâna deputatului Toma Petcu și a Prefectului. Eu nu am fost contact cu șeful ISU, ci cu adjunctul lui…I-a terorizat pe primari, i-a disperat…Sunt oameni de 65 de ani care plâng în fața mea… Mi-e rușine mie de ei. Sunt oameni cărora le-a distrus demnitatea, i-a pus în genunchi… Vor să-i ducă la Orban, le promite marea cu sarea. Asta se întâmplă în județ, să știți. Dacă nu vor să treacă la PNL, a doua zi vine Garda de Mediu, ITM-ul, și  doamna Puțaru despre care s-au vorbit multe, și le dă de la un miliard în sus amendă, ceea ce nu s-a întâmplat în istoria noastră, a giurgiuvenilor. Întrebați-l pe Costel de la Ghimpați (Constantin Cărăpănceanu, primarul comunei Ghimpați- n.r.) ce pățește, cum îl amenință cu amenzile și cu controalele. Nu se poate așa ceva! Ăla în carantină (Marin Ghidănac, primarul comunei Roata de Jos, unde, recent, un sat a fost pus sub carantină – n.red.), face campanie electorală PNL-ului… iese din carantină, vine la poze, se vede cu Dan Motreanu, cu Toma. Nu se poate pentru unii mumă, iar pentru unii ciumă. Mie mi-au dat amendă pentru că am stat în curte la primarul de la Ulmi. Rețineți, în curte, că n-am purtat mască… Păi la ăia de la Prundu de ce nu le-au dat amendă? Amenda am primit-o de la șeful de post de acolo, Georgescu (Cătălin Georgescu , șeful IJP Giurgiu – n.red.), l-a sunat să îmi dea amendă…Am plătit-o, că nu vreau circ, dar nu credeți că era normal ca cei care s-au întâlnit la Prundu, mai ales că era spațiu închis, să primească amendă?

Doi la mână… Am avut întâlnire, săptămâna trecută, la municipiu. Am închiriat sala, cum scrie la lege, am plătit-o, am dat măști, am avut termometre la intrare, am avut dezinfectanți… La ora 11.00, seara, ne-a luat poliția de acasă, ca pe vremea lui Ceaușescu. Pe directoarea adjunctă de la Teatru au luat-o, la declarații… Au ținut-o până la ora 2 și jumătate. Vi se pare normal așa ceva?

(…) Astăzi ne-a venit adresă la partid, să dăm lista persoanelor care au participat la Teatru. Eu nu am făcut listă…IPJ-ul, Georgescu, îmi solicită așa ceva. E ceva ce nu poate fi descris în cuvinte”.

(Jurnal)