DSC01723Un subiect fierbinte la care a făcut referire președintele Consiliului Județean, Marian Mina, cu prilejul conferinței de presă de joi, 02 februarie, a fost cel legat de modificările Codului Penal și de protestele pe care acestea le-au generat în toată țara.

“Eu cred că acest Cod Penal este foarte bine-venit. Doar cine nu vrea să îl citească, îl contestă. Există niște persoane care contestă decizii ale CEDO privind nerespectarea drepturilor omului în România și ale CCR privind abuzul în serviciu. Acestea sunt recomandări ale CEDO, ale Convenției de la Viena, ale Convenției Națiunilor Unite, ale Consiliului European… Văd că sunt trecute foarte ușor cu vederea. Se incită opinia publică să conteste aceste decizii obligatorii ale CCR care a tot încercat să aducă prevederile din Codul penal privind abuzul în serviciu la standardele stabilite de aceste comisii enumerate…”, a afirmat Marian Mina.

În același context, preşedintele CJ a subliniat că noul Cod Penal ar trebui citit cu mare atenție și că protestele nu reprezintă decât o încercare de lovitură de stat: “Acest Cod Penal nu protejează pe absolut nimeni și nu-i eliberează din pușcării pe violatori ori pe hoți. Nu se vorbeste în noul Cod Penal de grațiere. Cred că trebuie citit cu foarte multă atenție. Repet, doar cine este rău intenționat nu-l înțelege sau nu vrea să-l înțeleagă. Haideți să ne aducem aminte de fosta doamnă ministru tehnocrat Prună (n.red.: Raluca Prună), care, anul trecut,  151 de modificări ale aceluiași Cod Penal, tot prin Ordonanță de urgență. Atunci, nimeni nu mai ieșea în stradă… Așadar, părerea mea este că asistăm la o încercare de răsturnare a Guvernului, un Guvern ales legitim, cu peste 3 milioane de voturi, care își asumă în continuare lupta dreaptă împotriva corupției și a abuzurilor, a mai spus social-democratul giurgiuvean.

Nu în ultimul rând, Marian Mina a adăugat că nu contestă dreptul constituțional al cetățenilor de a protesta, de a-și exprima liber opiniile și de a contesta hotărâri ale Guvernului, cu condiția ca acestea să fie pașnice.

(Teodora Nicolau)

 

10 COMENTARII

 1. Bai baiete, tu ai citit ordonanta asta? Daca tot ne intrebi pe noi?
  Conform ordonantei abuzul in serviciu devine zero, ceea ce inseamna ca pe urma poti da orice lege doresti, nu mai este abuz, se aplica. De maine putem avea dictator, pentru ca fara abuz in serviciu poti face orice, ad litteram.
  Asta una, doi: 200.000 lei este pragul propus de voi fara parnaie. Cum naiba se face ca tot 200.000 lei este si subventia oferita pentru noi afaceri.
  Gen: noi doi suntem prieteni (desi crede-ma ca e absolut imposibil in realitate, dar asa, de dragul exemplificarii), iar eu zic ca vreau sa fac o afacere cu porumbei patrati, tu zici ca e super tare si imi acorzi cei 199 000 lei. Ii facem jumatate – jumatate si ii spargem la pacanele. Tu nu poti fi tras la raspundere pentru abuz in serviciu si suntem toti fericiti.
  Ti se pare ca e o modificare potrivita?
  Nu zice nimeni ca avem cod penal perfect, e varza, dar nici sa il modifici cum vrea muschiul tau.
  Si, la final: cu ce naiba va are Dragnea asta la mana pe toti daca sunteti hotarati sa faceti un intreg partid praf pentru un singur om?