AcasăActualitatePreședintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, arată cum s-au cheltuit sume uriașe pe...

Președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, arată cum s-au cheltuit sume uriașe pe contracte juridice neperformante, în trecutul mandat…

Conferința de presă de luni, 6 martie, susținută de Președintele Consiliului județean Giurgiu, Dumitru Beianu a debutat cu o informare privind primul termen al procesului intentat de către Instituția Prefectului Giurgiu, Consiliului județean, speța fiind  aprobarea Bugetului județului, un subiect ce a fost îndelung comentat în presa locală.

Conferința de presă s-a desfășurat, dacă vreți, ca răspuns la acuzele din ultima perioadă a fostului președinte al CJ, Marian Mina, vizând cheltuielile făcute de către președintele Beianu pe contracte juridice. În consecință tot ce a urmat, ar putea fi redus la un binecunoscut și  relevant logo de campanie electorală: ”Aici sunt banii dumneavoastră…”, dragi giugiuveni.

Primul termen este pe 30 martie –  preciza Președintele Beianu, referitor la procesul intentat de Instituția Prefectului de Giurgiu, Consiliului Județean, pe tema modului în care au fost alocați baniii din Bugetul județului .

În acest sens am semnat un contract de consultanță juridică cu o  echipă de avocați din Giurgiu. Trebuie totodată precizat că noi nu am consumat bani publici pentru acest serviciu juridic – menționa președintele Beianu, cu trimitere la acuzele unora conform cărora Consiliul județean ar cheltui anumite sume importante pe contracte juridice.

Deși nu am făcut-o până acum, am întocmit o listă cu toate contractele publice care s-au semnat în mandatul d-lui Marian Mina ( n.red. pe vremea cât acesta a fost președinte al CJ Giurgiu), contrasemnate de către d-na Frorentina Stănculescu, director economic ( n. red. – în vechiul mandat ).

Deci la acel moment dl. Mina semna cu voioșie contracte prin care se cheltuiau  zeci, sute de miliarde lei vechi, pentru contracte juridice, deși era aceeași echipă de specialiști pe care o  evocă acum . Iar acum d-na Prefect consideră că e oportun să îmi atace mie o Hotărâre prin care am contractat servicii juridice, însă fără să cheltuiesc bani publici (n.red – pro bonno).

Ca să vedeți ce diferență de abordare…Ca să vedeți cât de mult a evoluat duplicitatea în cazul unor persoane ce ar fi trebuit să fie foarte serioase…

Punând la dispoziție jurnaliștilor prezenți, o mapă cu documente, o listă cu contractele juridice încheiate în mandatul lui Marian Mina, președintele CJ,  Dumitru Beianu a continuat:

 La poziția 9 și 10 aveți două plăți de un miliard, însumat cu tot cu TVA, pentru un document succint, nu pentru un proces, ci pentru o ordonanță de plată și o recuperare prejudiciu.

La poziția 11 din această listă, pentru o plângere penală doar, s-a plătit serviciul juridic cu suma de 130.000 lei, , adică aproape un miliard și jumătate, fără TVA și  fără a se ajunge în instanță, sau la Curtea de Apel!!  Oamenii ăștia îmi reclamă mie astăzi că cheltuiesc sume importante de bani, în timp ce ei au cheltuit sume imense…Ei au dat 80.000 de lei doar pentru niște despăgubiri…

La poziția 16, aveți un caz special:  80.000 de lei a plătit dl. Mina serviciile unui avocat împotriva fostului arhitect șef al județului, fost angajat al CJ care a fost dat afară în condiții discutabile. Acesta a acționat ulterior în instanță instituția noastră. Deci Consiliul județean a plătit 80.000 de lei pe un asemenea proces pe care l-a și pierdut, acum o lună, iar dl. Mina  n-a spus nimic! Credeam că dl. Mina, căruia cu simpatie i se spunea ”Marian chitanță falsă”,  este om serios. Este  un om fără caracter!  Acum o lună Consiliul județean a plătit 9 miliarde lei vechi, despăgubire acestui fost angajat (n.red. – arhitectul șef al CJ).

Iar d-nul Mina mă critică,  pe unde apucă, de greșeli și lipsă de profesionalism…O să vină acum Curtea de Conturi și vom avea din nou o problemă. Făcând o paranteză aș spune că avem aici destui oameni care nu se tem de DNA cum se tem de Curtea de Conturi. O să vină aceștia și o să mă întrebe de unde am recuperat toți cei 9 miliarde. Eu aș vrea să îi recuperez de la dl. Mina. Am stat de vorbă cu oamenii din instituție care mi-au spus că dl. Mina a insistat: ”Dați-l afară! Dați-l afară…!” … Acestor oameni acum probabil că voi fi nevoit să le imput suma de bani…Am vrut să vă arăt ce prejudici comit unii care pozează în specialiști.

Dacă facem o însumare vom constata că numai anul trecut, 900.000 de lei s-au plătit doar pentru servicii juridice, la niște prețuri exagerate și pentru niște procese care nu aveau ce să caute…

Obiectivul nostru în continuare este să încercăm să câștigăm, căci avem nevoie de acești bani pentru proiectele din județ. Și nu poate nimeni să îmi spună că banii alocați din PNDR , care au rotunjit veniturile unor primari PSD, nu au aceeași destinație, de a susține proiectele de dezvoltare și în al doilea rând de a finaliza cât mai curând acest proiect.

Și eu și avocații pe care i-am contactat avem ca strategie să convingem instanța că fiecare zi întârziere contează foarte mult și se pierd șanse importante. Vom vedea acum dacă în ontinuare Instituția Prefectului, prin juriștii care îi va trimite la instanță va avea aceeași abordare…

Vom vedea câtă bună voință există și câtă demagogie…Eu am încredere însă în instanță și îmi doresc să pun la dispoziția primarilor sumele de bani. Cei de la PSD au primit deja prin PNDR banii respectivi…- a mai precizat Președintele Dumitru Beianu în legătură cu acest subiect atât de comentat în mediile de socializare.

(Jurnal) 

 

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!