În ultimele 7 zile, în România, am înregistrat 1.300 de cazuri de persoane pozitive, adică o creștere de 45% față de precedentele 7 zile. În judeţul Giurgiu, în ultimele 7 zile, au fost înregistrate 16 cazuri, de aproape trei ori mai multe faţă de precedentele 7 zile. În concluzie, crește zilnic numărul de cazuri și ne îndreptăm spre valul 4 al pandemiei.

Pentru a fi protejați în valul 4 împotriva virusului și a variantelor, trebuie să ne VACCINĂM. Cu cât suntem mai mulți vaccinați, cu atât scade riscul de a ne îmbolnăvi sau de a face forme grave ale bolii.

Dar dacă ne vaccinăm de-abia în timpul valului 4 va fi prea târziu. Dacă ne vaccinăm doar cu prima doză şi nu o facem şi pe a doua, nu vom fi suficient de protejaţi.

Pentru a fi protejați împotriva variantelor, conform opiniei medicilor, trebuie să fim vaccinați cu ambele doze și trebuie să treacă 2 săptămâni de la rapel, deci cel puțin 5 săptămâni de la prima doză. Așadar, va fi prea târziu să ne vaccinăm de abia când valul 4 va atinge apogeul în România.

Instituția Prefectului-Județul Giurgiu şi Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale și cu echipele mobile din centrele de vaccinare de la nivelul județului, vor continua campaniile de vaccinare în fiecare localitate din judeţ.

Mulţumim tuturor cetăţenilor care au ales să se vaccineze pentru a-şi proteja sănătatea şi pe cei dragi, iar celor care încă nu s-au vaccinat le recomandăm să o facă cât mai repede.

Vaccinul se face ușor, rapid, gratis, fără programare, iar dozele sunt suficiente pentru toată lumea.