De ceva vreme, pe site-urile de socializare au apărut o serie de imagini însoțite de comentarii referitoare la faptul că, deși este restricționat, traficul pe strada Gării s-ar derula, în continuare, în aceeași manieră.

Referitor la acest aspect, directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu, a făcut o serie de precizări:

„Este adevărat, strada Gării este închisă circulației autovehiculelor, pe toată perioada cât se derulează lucrările de reparații ale carosabilului deteriorat. Însă, legislația în vigoare permite unor anumite categorii de participanți la trafic să pătrundă cu autovehiculele pe acest sector de drum. Mai exact, OG 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor. La articolul 45 din această ordonanță se arată: Drumurile deschise circulației publice pot fi închise sau se pot institui restricții de circulație în vederea executării unor lucrări, conform normelor stabilite de Ministerul Transporturilor împreună cu Ministerul de Interne. Întrucât Strada Gării este drum public de „interes local”, conform ordonanței de mai sus, la intervenția în vederea reparațiilor, reprezentanții UAT împreună cu poliția rutieră stabilesc condițiile cu privire la restricționarea traficului rutier. De asemenea, țin să precizez faptul că, deși există restricții de circulație, anumite categorii de autovehicule sunt scutite de aceste restricții. Astfel, vorbim despre riverani, agenții economici din zonă, autovehiculele de apărare (stingerea incendiilor, ambulanța, ordine publică), precum și persoanele cu handicap sau persoanele de vârsta a treia. Toate aceste categorii sunt cuprinse în ordonanța amintită, cu modificările și completările sale. Sperăm că, de această dată, ne-am făcut înțeleși pe deplin!”, a mai precizat directorul adjunct al Direcției Poliției Locale.

Direcția Poliției Locale va asigura respectarea intervalelor orare pentru aprovizionarea și accesul chiriașilor și a reprezentanților societăților riverane, a mai precizat directorul adjunct Mihăiță Penciu.

Reamintim că strada Gării a fost închisă circulației rutiere publice din data de 24 ianuarie, perioada cât aceste lucrări  de reparații nefiind, la acest moment, stabilită cu exactitate.

(Jurnal)