Praful saharian a ajuns şi la Giurgiu

0
143

În această dimineaţă, giurgiuvenii au avut parte, din nou, de o surpriză: praful roşiatic, din Sahara, care a pătruns încă de acum două zile  pe teritoriul ţării noastre, a acoperit, cu un strat fin, şi autoturismele din municipiu.

Conform specialiştilor, acest praf nu este periculos, nu afectează populaţia, singurul mare disconfort fiind murdărirea suprafeţelor pe care se depune.

Norul de praf saharian a ajuns în România luni, în special în vestul ţării.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Administraţia Naţională de Meteorologie, particulele de praf saharian au o concentraţie redusă deasupra României.

“În ultimele zile, deasupra regiunilor sudice, centrale şi de sud-est ale Europei a evoluat o formaţiune de presiune coborâtă care a favorizat avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste zone sau semnalat deja precipitaţii pe arii extinse, concentraţia particulelor de praf este în scădere. Deasupra României particulele de praf saharian au o concentraţie redusă, iar în condiţiile în care în următoarele 48 de ore local şi temporar va ploua va fi favorizată antrenarea acestora spre sol”, a arătat Administraţia Naţională de Meteorologie.