chefi-la-cutite-episodul-x În una din edițiile emisiunii ”Chefi la cuțite” , răspunsul unuia dintre concurenți i-a făcut pe toți să amuțească!  Un tânăr care lucrase în bucătăria restaurantului unuia dintre cei mai  mari maeștri ai gastronomiei din Franța și respectiv din lume, întrebat de ce a plecat dintr-un loc ce i-ar fi oferit o șansă uriașă pentru viitor ,  a răspuns că maestrul îl dăduse pur și simplu afară . De ce? Pentru că master chef  avea obiceiul de a se uita zilnic în coșurile de gunoi ale angajaților.

În acea zi , din nefericire pentru compaatriotul nostru, maestrul unui mare restaurant din Franța,  a găsit  aruncat la coș, ambalajul unui pachet de unt în care se găseau 10 grame de unt (cântărit pe cântarul de bucătărie!?).  Francezul  a făcut  atunci scurt  o  socoteală simplă:  cam cât unt ar putea pierde el, pe an, înmulțind cantitatea cu zilele de muncă ale angajatului,  aflând astfel la  cât s-ar traduce asta în bani.

În urma acestui calcul maestrul a ajuns la concluzia că în felul acesta ar putea fi în scurt timp ruinat de către salariați precum românul  nostru și de aceea a renunțat la el. Iată cât de pragmatic  gândesc oamenii de afaceri în străinătate,  indiferent cât de bogați ar fi.

                               (Jurnal)