În una din edițiile emisiunii ”Chefi la cuțite” , răspunsul unuia dintre concurenți i-a făcut pe toți să amuțească! Un tânăr care lucrase în bucătăria restaurantului unuia dintre cei mai mari maeștri ai gastronomiei din Franța și respectiv din lume, întrebat de ce a plecat dintr-un loc ce i-ar fi oferit o șansă uriașă pentru viitor , a răspuns că maestrul îl dăduse pur și simplu afară . De ce? Pentru că master chef avea obiceiul de a se uita zilnic în coșurile de gunoi ale angajaților.
În acea zi , din nefericire pentru compaatriotul nostru, maestrul unui mare restaurant din Franța, a găsit aruncat la coș, ambalajul unui pachet de unt în care se găseau 10 grame de unt (cântărit pe cântarul de bucătărie!?). Francezul a făcut atunci scurt o socoteală simplă: cam cât unt ar putea pierde el, pe an, înmulțind cantitatea cu zilele de muncă ale angajatului, aflând astfel la cât s-ar traduce asta în bani.
În urma acestui calcul maestrul a ajuns la concluzia că în felul acesta ar putea fi în scurt timp ruinat de către salariați precum românul nostru și de aceea a renunțat la el. Iată cât de pragmatic gândesc oamenii de afaceri în străinătate, indiferent cât de bogați ar fi.
(Jurnal)