Poveste cu final fericit pentru o bătrână din Giurgiu suferindă de o boală gravă, neurologică  

0
167

remus mjusatÎn după-amiaza zilei de luni, 30 ianuarie, în jurul orelor 17.30, poliţistul local Remus Muşat a observat, în zona cartierului Oinac – „Patru Pietre”, o femeie de circa 78 de ani, ce părea dezorientată. Faptul că aceasta era încălţată doar în papuci, în condiţiile în care temperatura de afară era extreme de geroasă, l-a făcut pe acesta să intervină. 

Din discuţiile purtate cu bătrâna, Remus Muşat a aflat că aceasta nu ştia, cu exactitate, unde se află. Omul a hotărât imediat că trebuie să o ajute pe bătrână aşa că a luat decizia să o ducă la sediul Poliţiei locale, unde, după ce i s-a oferit un ceai cald, s-a reuşit identificarea sa. Este vorba despre L.P., de 78 de ani, din Giurgiu, domiciliată pe strada Crângului.  

Echipajul de intervenţie s-a deplasat la adresa de domiciliu bătrânei , unde a luat legătura cu familia acesteia. Familia acesteia  a declarat că femeia, suferă de mai mult timp de boala Alzheimer (n.red.- Afecţiune neurologică cu evoluţie progresivă, caracterizată prin atrofie cerebrală şi alterare ireversibilă a intelectului, ajungând până la demenţă senilă).

Familia a fost invitată la sediul Poliţiei Locale pentru a o recupera pe bătrânică,  rudele fiind avertizate verbal pentru fapta lor, de a  lăsa fără supraveghere o persoană ce suferă de o astfel de afecţiune,  aducându-li-se la cunoştinţă faptul că evenimentul putea avea un deznodământ tragic. Directorul Executiv Adjunct al Poliţiei Locale Giurgiu,  Mihăiţă Penciu, a contribuit  la reuşita intervenţiei, fiind cel care, de fapt, a coordonat această acţiune cu final fericit.

(Jurnal)