Administrația Fondului pentru Mediu va derula un program prin care se dorește să se eficientizeze energetic cât mai multe case din România. Programul prevede finanțare pentru sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a anunțat lansarea programului Casa eficientă energetic.

”Este un program prin care încercăm să eficientizăm energetic cât mai multe case din România. Vom finanța sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație. Asta înseamnă că oamenii își vor putea cumpăra prin program de la centrale pe peleți, ferestre izolante, până la leduri sau panouri solare”, a declarat ministrul Alexe, într-o conferință de presă.

Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an. Prin intermediul acestui program, Administrația Fondului pentru Mediu – AFM ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință.

”Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat Alexe.

Adaptat la nevoile fiecăruia

Programul Casa Eficientă Energetic este prevăzut să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică.

Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia.

Asta înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

”Românii care îl vor accesa, vor putea să își eficientizeze energetic locuințele, fie cumpărând doar o categorie de sisteme, sau toate tipurile de tehnologii pe care le prindem în finanțare. Prin acest program, se poate acorda o finanțare de până la 15.000 de euro pentru o locuință. Bugetul total alocat programului este de 429 de milioane de lei.

(Jurnal)