Postul Crăciunului devine din ce în ce mai scump pentru românii de rând

0
283

Postul Crăciunului 2022 este unul dintre cele două mari posturi din an și se ține de credincioși timp de patruzeci de zile înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului.

Anul acesta, luni, 14 noiembrie, a fost lăsatul secului pentru Postul Crăciunului. Aceasta a fost ultima zi în care creștinii au putut mânca mâncăruri de proveniență animală.

Astfel, Postul Crăciunului 2022 va fi în perioada 15 noiembrie – 24 decembrie.

În această perioadă, mulți creștini renunță la mâncărurile și alimentele pe bază de carne, folosind alimentele de origine vegetală. Numai că, și la aceste sortimente, prețurile au crescut în lunile anterioare, inclusiv în luna noiembrie.

În perioada următoare, în Postul Crăciunului, mulți aleg alimentele de origine vegetală, și anume legume și fructe. Dar, criza prin care trecem în acest an a dus la majorarea prețurior la aceste alimente.

La o simplă vizită în piață sau la supermarket constatăm că prețurile la produsele consumate îndeosebi în această perioadă au crescut alarmant. Doar cartofii au crescut cu 40%. Nici roșiile, din păcate, nu sunt mai ieftine, iar Postul Crăciunului devine, din nefericire, din ce în ce mai scump.

Un kilogram de roșii bio a ajuns să coste aproximatv 12 lei, în unele cazuri și 15 lei. Despre fructe ce să mai vorbim!

Iar, așa cum se întâmplă la români, de Sărbători, prețurile mai mult ca sigur vor mai crește.

Puterea de cumpărare a leului va deveni din ce în ce mai mică, iar consumatorii care aleg alimentele de origine vegetală vor fi nevoiți să cheltuiască și mai mult pentru o mâncare sănătoasă.

(Jurnal)