Postul Antena 3 şi jurnaliştii acestuia, obligaţi la plata a 300.000 de lei daune morale, către Laura Codruța Kovesi!

0
420

Postul de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea şi ceilalţi jurnalişti implicaţi în dosarul deschis de Laura Codruţa Kovesi trebuie să-i plătească acesteia daune morale de 300.000 de lei pentru ”încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”, au decis, marţi, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Magistraţii au stabilit ca Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, să plătească suma de 300.000 (trei sute mii) lei cu titlu de daune morale către Laura Kodruţa Kovesi, ”pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”.

Obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia”, se mai arată în sentinţă.

Totodată, magistraţii au respins cererea de amendare cu 1.000 lei a procurorului-şef al DNA ”pentru exercitarea cu rea credinţă a apelului”.  

De asemenea, Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA, în solidar, trebuie să plătească 3.650 lei cheltuieli de judecată către Kovesi, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel.

”Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se mai arată în sentinţă care nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 30 zile de la comunicare, tot la Curtea de Apel Ploieşti.

(Jurnal)