Poștașii au ieșit astăzi să protesteze în stradă! Care sunt revendicările lor…

0
230

14470377_1747690172148753_850865711921188503_n

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR) a organizat marți, 27 septembrie, o acțiune de protest la care au participat circa 3.000 de sindicaliști. Acțiunea a avut loc în fața mai multor subunități ale Companiei Naționale Poșta Română (CNPR) din Capitală și orașele reședință de județ,  respectiv  la Giurgiu.

Și la nivelul județului nostru, potrivit declarației liderului SLPR – filiala Giurgiu – Claudiu Tănase, pentru publicația ”Jurnal giurgiuvean”, a avut loc o astfel de acțiune: Am avut și noi astăzi (n.red: 27 septembrie) o acțiune de protest de 30 de minute în fața clădirii de la Gară,  la care au participat câțiva zeci de sindicaliști. Oamenii și-au exprimat nemulțumirea în primul rând vizavi de faptul că nu ni s-a majorat salariul cu 200 de lei, așa cum s-a negociat încă din luna martie a.c. O altă revendicare este legată de îmbunătățirea și siguranța condițiilor de muncă – salariații sunt nemulțumiți că în momentul de față nu au nici măcar echipament individual de protecție. De asemenea, solicităm obligarea conducerii CNPR, de către acționarul majoritar – Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională – de a crește veniturile companiei, a precizat Claudiu Tănase. 

Totodată, acesta a mai spus că în cazul în care situația nu se va rezolva conform solicitărilor, există posibilitatea declanșării de noi proteste.

(Teodora NICOLAU)