ISU Giurgiu a inițiat o campanie de donare de sânge, venind astfel în sprijinul celor care au mare nevoie să li se doneze sânge și plasmă.

La acțiunea colectivă de donare de sânge de astăzi, 20 iulie, au participat cinci pompieri, doi dintre ei fiind surprinși în fotografii.

„Prim adjunctul inspectorului șef, mr. Vâlceanu Dumitru este donator din anul 2005. De atunci, merge periodic la centrele de Transfuzie Sanguină din dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sânge.

Plt. Daia Ionela a donat pentru prima dată. A avut puține emoții, dar și-a dorit să ajute o pacientă care aștepta să intre în operație.

Ne-au povestit că experiența nu doare deloc, durează puțin, iar gândul că astăzi au ajutat pe cineva le aduce mulțumire sufletească.

Teama de ace, puținul timp liber sau pur şi simplu lipsa informării în privința importanței donării de sânge ar putea fi cauzele pentru care din ce în ce mai puțini giurgiuveni merg la Centrul de Transfuzie Sanguină. Este o perioadă grea, în special pentru pacienţii internați în spitale, care au nevoie de sânge pentru a putea trăi”, informează reprezentanții ISU Giurgiu.

Personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Giurgiu vă aşteaptă în continuare pentru că este mare nevoie de donatori.

Puteți dona în incinta Policlinicii, de luni până vineri, în intervalul orar 07:30-13:00.

(Jurnal)