Pompier giurgiuvean, distins cu Emblema de Onoare a IGSU

0
589
În orice domeniu, recunoașterea meritelor este importantă, iar atunci când aprecierile vin pentru fapte de eroism acestea capătă o însemnătate parte. A simțit acest lucru, astăzi, colegul nostru plt. adj. Olăeru Viorel, care a primit, din partea ministrului Afacerilor Interne și a conducerii IGSU, „Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență”.
 
S-a remarcat în repetate rânduri, însă o intervenție de stingere a unui incendiu violent, pe care a condus-o în luna februarie a acestui an, a fost cea de care ne vom aminti mult timp de acum înainte.
Dând dovadă de curaj, profesionalism și spirit de sacrificiu, acesta a intrat în casa cuprinsă de flăcări și a scos un bărbat care prezenta arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului. Datorită unei bune coordonări a echipajelor în teren, incendiul a fost localizat în timp util și nu s-a extins la locuințele vecine.
În anul 2006, plt. adj. Olăeru Viorel a absolvit Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești. Acesta își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal, ca șef al Gărzii de Intervenție Stingere.
(Jurnal)