Polonezii ridică zid între ei și statul Belarus, din cauza migranților!

0
131

După ce cu 31 de ani în urmă Cortina de fier se prăbușea odată cu Zidurile Berlinului,  ce despărțeau Germania de Vest de Germania de Est, iată că asztăzi sunt state care de abia acum încep să ridice ziduri…

Astfel, Guvernul polonez vrea să împiedice migranții să ajungă în teritoriul său și planifică ridicarea unui zid, între Polonia și Belarus după cum anunță  Le Figaro.

Construcța acestuia va începe în luna  decembrie a acestui an de-a lungul graniței cu Belarus, unde mulți migranți sunt în prezent masați. El va fi finalizat în prima jumătate a anului 2022, conform anunțului ministerului de Interne, o investiție ”absolut strategică și prioritară pentru securitatea națiunii și a cetățenilor săi”.

Cei ce vor ridica acest zid  vor lucra în trei schimburi, 24 de ore pe zi, după cum notează comunicatele oficiale poloneze.

Structura acestei construcții va costa în jur de 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) și este de așteptat să se întindă pe 180 de kilometri, aproximativ jumătate din lungimea totală a graniței dintre Polonia și Belarus.

De precizat că din vara acestui an, mii de migranți, majoritatea din Orientul Mijlociu, au trecut sau au încercat să treacă această graniță. Drept urmare, Polonia a trimis mii de militari în zona de frontieră unde a fost declarată stare de urgență, în timp ce a ridicat în grabă un gard din sârmă ghimpată.

Lucrurile sunt cu atât mai grave pentru polonezi cu cât aceste treceri ilegale ale migranțilorse fac într-o perioadă critică a Pandemiei. (Foto: Digi 24)

(Jurnal)