Polițiștii, verificați de superiori dacă se poartă frumos cu soțiile și vecinii.

0
443

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a declanșat un fel de campanie de ”reeducare” a cadrelor din subordine.

Așa se face că tuturor  polițiștilor le-a fost  transmis, în cadrul unei videoconferințe care a avut loc în ajunul Paștelui, că ”trebuie să trăiască în bune relații cu vecinii” și că ”trebuie să aibă  o viață de familie ireproșabilă”.

Mai marii Poliției Române probabil nu pot uita faptul că în urmă cu ceva timp, în  perioada declanșării stării de urgență generate de pandemia de COVID-19, polițiștii au fost implicați într-o serie de scandaluri generate de abuzurile exercitate împotriva celor care ieșeau din case fără măști sau fără declarații pe propria răspundere.

Multe dintre ele  au fost atunci filmate cu telefoanele mobile și au ajuns ulterior în spațiul public, fapt care a afectat imaginea polițiștilor. Urmare a acestui lucru, secretarul de stat Bogdan Despescu le-a transmis polițiștilor, în cadrul unei ședințe cu șefii de structuri, să evite, pe cât posibil, conflictele cu cetățenii.

Ba mai mult, conform celor de la ziarul Gândul, în pragul Paștelui, la MAI ar fi avut loc o videoconferință în care secretarul de stat pe probleme de ordine publică le-a transmis subalternilor că ”trebuie să aibă relații bune cu vecinii și să nu-i deranjeze pe ceilalți locatari”.

Sursele citate au mai precizat faptul că superiorii din MAI vor merge la adresele subalternilor lor pentru a verifica, personal, comportamentul acestora, atăgându-li-se atenția totodată cu privire la modul în care se comportă cu propria familie. Polițiștilor li s-a mai atras atenția asupra faptului că astfel de incidente „nu vor fi tolerate”!

(Jurnal)