Poliţiştii de frontieră giurgiuveni ne arată ce mai aduc în ţară şoferii de autocare

0
216

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 650 articole de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care şoferii a trei mijloace de transport internaţional au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 23-25.02.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra a trei autocare , polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 660 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt şoferii autocarelor, cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 37 si 53 de ani, şoferi ai mijloacelor de transport internaţional. Cei în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea, sau certificate de calitate.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 90.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.