Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit un autoturism dat în urmărire de autoritățile germane

0
156

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit și indisponibilizat un autoturism căutat pentru confiscare de autorităţile germane.

La data de 18.01.2022, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean bulgar, în vârstă de 39 de ani, conducând o platformă auto. Șoferul transporta un autoturism marca Infiniti model QX70, an de fabricație 2018.

Cu ocazia verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul se afla în atenția autorităților germane, ca bun căutat pentru confiscare.

Șoferul mijlocului de transport a declarat polițiștilor de frontieră faptul că a preluat acel autoturism din Arad, pentru o cunoștință, cetățean german și nu cunoștea aspecte care sa privească  litigiul în cauză.

Bunul sus-menționat, estimat la o valoare de 150.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul unităţii până la finalizarea cercetărilor

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „tăinuire la infracțiunea de furt”, faptă prevăzută de art. 270, alin 1 din Codul Penal, raportat la art. 228 din Codul Penal.”- informează ITPF Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)