Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunse într-un autoturism, mecanisme și dispozitive pentru arme militare pe care două persoane au încercat să le introducă ilegal în țară.

 

          În data de 8 noiembrie, ora 20.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar T.P., în vârstă de 49 de ani, la volanul unui ucraineaneancă, în vârstă de 44 ani.

 

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în portbagajul autoturismului, sub haine, în două cutii din lemn, 203 mecanisme și dispozitive de armament.

 

La cercetări s-a constatat că persoanele nu dețineau documente de provenienţă şi autorizaţiile necesare pentru introducerea acestora în țară. De asemenea, cei doi au declarat că dețin un magazin de specialitate în Bulgaria și intenționau să ajungă în Cehia pentru a participa la o expoziție de profil.

Cercetările au fost efectuate în comun cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu- Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase,  persoanelor fiindu-le întocmită o lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

(Jurnal)