politia_rutieraDupă cum  știți,  recent , pe Autostrada Soarelui, a avut loc un accident în care au fost implicate  zeci de autoturisme. Bilanțul a fost crunt: peste 50 de răniți și patru morți!  Principalele cauze de producere a acestui eveniment nedorit sunt viteza neadaptată condițiilor meteo, respectiv ceața cu vizibilitate pe alocuri sub 20 de metri și nepăstrarea distanței în mers față de autovehiculul din față.

iată că unii , pentru a nu ajunge la asemenea tragedii născocesc  tot felul de ”reguli”. Pentru a descuraja încălcarea regulilor  de circulație Poliţia din localitatea chineză Shenzen a trecut la o nouă metodă de constrângere, scrie bbcO acţiune nocturnă a tras pe dreapta şoferii care foloseau inutil faza lungă şi îi orbeau pe cei de pe contrasens.

Pe lângă o amendă  de 40 de euro, şoferii au fost obligaţi să priveasca 1 minut continuu în farurile unei maşini de poliţie, puse pe faza lungă, la câţiva metri în faţa lor.

Aceste imagini difuzate pe postul pe reţeaua de socializare Weibo (Facebook-ul chinezilor) a strâns în doar câteva ore 90.000 de like-uri şi 100.000 de share-uri. Deşi exemplul a fost condamnat în 2014,  iată că de această dată toate reacţiile au fost de apreciere pentru iniţiativa poliţiei rutiere locale.  Poate că exemplul chinezilor ar putea fi urmat și de către agenții noștri de circulație, inclusiv la Giurgiu… 

(Jurnal)