Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că liberalii trebuie să-și stabilească, până la 1 martie, candidații pentru funcția de primar în toate localitățile din țară, menționând că în acest scop se va face un sondaj de opinie:  „Obiectivul nostru este ca până la data de 1 martie să avem stabiliți candidații la funcția de primar în toate localitățile din România și să începem cel târziu în data de 15 martie campania de strângere de semnături pentru susținerea candidaturii fiecărui candidat de primar în localitatea în care candidează”, a afirmat Ludovic Orban, aflat într-o vizită în județul Vâlcea, informează Agerpres.

La Giurgiu, PNL este  grupat în ”bisericuțe” bazate pe interese personale, pe simpatii și vechi legături bolnăvicioase, imaginea unui partid  unit care să își definească  limpede un candidat, părând încă un scenariu SF.

La acest moment în PNL Giurgiu se conturează cel puțin trei candidați pentru fotoliul de primar al Municipiului, fiecare încercând, după puterile financiare proprii,  după gradul de notorietate și experiența politica (nu în ultimul rând după capacitatea intelectuală), să îsi contureze profilul de candidat de succes pentru această funcție.

Ironia sorții ar fi ca, după  bătăliile interne din PNL și după atâtea orgolii rănite să ne pomenim cu un primar de la ALDE. Căci până acum, la nivel local,  de succesul PNL-ului au profitat mai ales cei de la ALDE Giurgiu, liberalii nereușind deocamdată să promoveze oameni a căror expertiză  politică și profesională să le contureze profilul unor politicieni VERO. 

(Jurnal)