Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate PNL crește taxele. PNL este Partidul Creșterii Taxelor. PNL a trădat România.

PNL crește taxele. PNL este Partidul Creșterii Taxelor. PNL a trădat România.

0
PNL crește taxele. PNL este Partidul Creșterii Taxelor. PNL a trădat România.

În campanie, PNL-iștii spuneau că nu vor crește nicio taxă. Au mințit!

PNL a reintrodus supraimpozitarea part-time, în august 2022, 280.000 de angajați afectați

PNL a crescut taxarea veniturilor din chirii de la 1 ianuarie 2023 (prin eliminarea cotelor forfetare).

PNL a crescut taxele pentru angajații din IT, construcții sau industria HORECA, în septembrie 2023, 1,1 milioane de români afectați

PNL a crescut taxele de două ori pentru PFA-uri și afaceri mici – s-au făcut modificări fiscale și în 2022 și în 2023, 2 milioane de români care rămân cu mai puțini bani în buzunare

PSD nu ar fi putut introduce noi taxe fără votul și complicitatea PNL. PNL are ministrul de Finanțe în acest moment.

PNL și PSD au crescut taxele încălcând regulile fiscale și Constituția. Orice taxă ar trebui să intre în vigoare la 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, nu de pe o zi pe alta.

Acest mod de a conduce România cu creșteri de taxe anunțate peste noapte de un ministru al Finanțelor PNL-ist ne aruncă în criză economică și va duce la închiderea afacerilor din România.

Deja avem în primele 6 luni ale lui 2023 un număr record de firme dizolvate: peste 19.000 de firme închise doar în primele 6 luni din 2023, cifră care nu a mai fost văzută de la criza din 2008 încoace.

De ce cresc taxele?

PNL sacrifică micii antreprenori, cresc prețurile pentru toți românii, totul pentru a avea bani de pensii speciale, sinecuri și contracte cu dedicație.

1.Pensiile speciale ne costă 13,5 miliarde anul acesta. De anul viitor cresc cu 13,8% de la 1 ianuarie, cu un impact financiar de 1,65 miliarde de lei, adică exact banii care se strâng din noile taxe impuse de la 1 noiembrie 2023. Câteva exemple de pensionari speciali: președintele PNL Nicolae Ciucă încasează 16.000 de lei pensie specială.

2. Au nevoie de bani să își acopere hoțiile. 50 de milioane de lei din bugetul de stat s-au cheltuit pentru BMW-uri cumpărate cu dedicație de ministrul PNL Lucian Bode la MAI, de la prietenul președintelui Iohannis.

3. De altfel prietenii și politrucii numiți de PNL și PSD la ASF, ANRE, ANCOM și alte instituții publice o duc bine și iau salarii exorbitante. Conducerea ASF și-a dat 16 salarii de zeci de mii de euro pe an. La ANCOM, salariul mediu în mână este de circa 2.500 de euro pe lună, incluzând personalul de curățenie și șoferii.

Președintele USR Giurgiu, Ciprian Alexandru 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
13 ° C
13 °
13 °
58 %
1.9kmh
100 %
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °
mie
17 °
joi
15 °