În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în data de 16 iunie a.c., începând cu ora 15:10 și pe tot parcursul nopții, s-au înregistrat efecte în municipiul Giurgiu, în comuna Crevedia Mare și în localitatea Ciorogârla, județul Ilfov, aflată în zona de responsablitatea Detașamentului de Pompieri Bolintin Deal.

Sesizările primite la nivelul ISU Giurgiu au vizat inundații în curțile și locuințele cetățenilor, după cum urmează:

  • în municipiul Giurgiu, pe străzile Negru Vodă, Pietrelor și Șoimului. Pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au acționat cu trei autospeciale de primă intervenție și comandă și trei motopompe pentru evacuarea apei din patru curți;
  • în localitatea Ciorogârla s-a acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru evacuarea apei din curtea și locuința unei familii. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal;
  • în comuna Crevedia Mare, pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos au acționat pe tot parcursul nopții pentru evecuarea apei din 16 curți: Crevedia Mare (6 curți) și Crevedia Mică (10 curți). S-a acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și două motopompe.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.