ONG-urile din Giurgiu sunt invitate să se înscrie pe platforma CONECT – Catalogul organizațiilor neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență, gestionată de Secretariatul General al Guvernului, prin care se dorește dezvoltarea organizațiilor neguvernamentale, participarea publică și voluntariatul.

Platforma http://conect.gov.ro urmărește promovarea activității ONG-urilor înscrise și îmbunătățirea instrumentelor de voluntariat, astfel încât aportul organizațiilor la dezvoltarea economică și socială a României să fie recunoscut și apreciat.

“Creat din dorința de a întări colaborarea între administrația publică și sectorul neguvernamental, CONECT reprezintă un cadru transparent prin care dorim să asigurăm accesul la informații, cu scopul de a prelua cele mai bune idei sau proiecte venite din parte ONG-urilor, iar toate organizațiile înscrise vor fi încurajate să participe la principale dezbateri și consultări pe marginea deciziilor publice”, este precizat pe site-ul oficial, conect.gov.ro .

Înregistrarea organizației se realizează prin completarea formularului disponibil în secțiunea „Înscrie-te”, http://conect.gov.ro/w/inscrie-te/, introducerea informațiilor reprezentând manifestarea acordului organizației pentru ca datele introduse să fie date publicității și utilizate de către reprezentanții autorităților publice de la nivel central și local.
În prezent, platforma cuprinde informații legate de apeluri de proiecte, ghiduri de finanțare, legislație, știri, evenimente naționale și internaționale, voluntariat.