Analistul politic şi istoricul Stelian Tănase dezvăluie, în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei”, că potrivit informaţiilor pe care le are din interiorul PSD, lui Liviu Dragnea i se pregăteşte marea debarcare. Planul de mazilire este foarte bine organizat atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Urmează detalii incendiare despre ultimele dezvăluiri de culise din rândul social-democraţilor

Astfel, se pare că baronii se întâlnesc prin cafenele şi organizaţii teritoriale pentru a pune la cale debarcarea lui Liviu Dragnea din vârful partidului celor trei trandafiri.

Potenţialii urmaşi ai teleormăneanului sunt, în prezent, Mihai Tudose sau Gabriela Firea, care se bazează pe nemulţumirile mai multor baroni, printre care Niculae Bădălău (preşedintele executiv al PSD) şi Adrian Ţuţuianu.

Totodată, Tănase dezvăluie dedesubturile mazilirii lui Ţuţuianu de la butoanele Ministerului Apărării, la porunca directă a lui Liviu Dragnea.

„Evenimentul zilei” vă prezintă dezvăluirile lui Stelian Tănase: „Indiferent de modul în care PSD va acţiona în ceea ce priveşte modificarea legilor Justiţiei, Liviu Dragnea nu poate scăpa cu faţa curată. În prezent, el încearcă să mute ca la şah, ştiind că are cu ce negocia – în primul rând, mă refer la poziţia de al treilea om în stat, de şef al Camerei Deputaţilor. Faptul că s-a încăpăţânat să rămână în această poziţie, având în vedere ambele şi gravele sale probleme în instanţă, stârneşte valuri de nemulţumiri la Bruxelles, şi în alte cancelarii europene. PSD e o instituţie privată, acolo-i altă situaţie, atât timp cât îl mai suportă baronetul partidului.

Potrivit informaţiilor mele, Dragnea este pe făraşul baronilor, deşi încearcă cu disperare să-şi negocieze o ieşire. Baronii şi liderii importanţi din PSD se întâlnesc prin cafenele şi prin diverse organizaţii şi caută soluţii pentru debarcarea lui Dragnea. Premierul Tudose şi Gabriela Firea sunt principalele nume invocate pentru înlocuirea lui Dragnea. Desigur, Tudose nu are profil de prezidenţiabil, în timp ce Firea – care nu are habar de Bucureşti, dar nici că-i pasă! – lucrează cu prisosinţă la acest aspect. Ţăţismul o ajută. Pe de altă parte, ea a lucrat o viaţă în presă şi ştie ce să facă la capitolul imagine.

Stelian Tănase susţine, pe blogul său, că Liviu Dragnea se îndreaptă cu paşi repezi spre pierderea şefiei PSD, după ce acesta a fost pus la punct de către premierul Mihai Tudose

Liviu Dragnea se află in cele mai proaste zile ale carierei lui politice. Nu mai stie pe unde să scoată cămașa. Este atacat din toate direcțiile: 1. mass-media; 2.justiți; 3. partid. Nu i-a rămas  nicio zonă în care să aibă liniște. În decembrie/ianuarie triumfa, era necotestat. Putea face ce poftea pentru că autoritatea sa – cel puțin în PSD – era maximă. Aici era chiar zeificat. O ceată de lătrăi și năimiți din partid si din presă (cumpărată, se înțelege) îl preamărea. Dăduse PSD-ului cea mai categorică victorie posibilă. Aproape că desființase opoziția. Și azi!?… (…)

Riscă alungarea

Trebuie să se aștepte după înfrângerea de săptămâna asta la ce este mai rău pentru el – pierderea poziției de nr. 1 în PSD. Deja împarte puterea în partid cu Mihai Tudose. Dacă nu mai e lider în PSD, se poate ajunge la alungarea lui, și nu numai din partid. Dosarele din justiție îl vor ajunge din urmă și nu va mai avea un partid în spate care să îl apere. Va vedea cât nemiloasă este soarta în politică atunci când pierzi. Va constata că răul pe care   l-a făcut altora, se poate întoarce împotriva lui. În dulapurile lui Dragnea sunt destule schelete.

Ireversibila prăbuşire

Așa că mă întreb ce plan de retragere are? E o chestiune de timp până vom asista la finalul previzibil. Nu s-a salvat nimeni din asemenea situații. În trecutul recent mulți lideri care păreau intangibili s-au prăbușit. Cu ce va rămâne Dragnea ? Cu amintirea, adică cu nimic în termeni de putere”, scrie Stelian Tănase.

(Jurnal)