IMG-20170215-WA0005A devenit un obicei pentru giurgiuveni, persoane fizice sau juridice, ca, în lipsa locurilor de parcare, şi din dorinţa de a avea cât mai aproape autoturismul, să aşeze o plăcuţă cu „Rezervat” în speranţa că acel loc de parcare le va rămâne… pentru totdeauna. 

Numai că lucrurile nu stau chiar aşa. Primarul Nicolae Barbu a precizat, pentru „Jurnal Giurgiuvean”, că la momentul actual nu există nimic în legislaţie care să justifice prezenţa unor asemenea plăcuţe în vreo parcare din municipiu, nici la cele rezidenţiale, nici la cele din imediata apropiere a instituţiilor. 

Recent, primarul Nicolae Barbu preciza, în cadrul unei conferinţe de presă, că, pe de altă parte, nu vor reveni parcările cu plată, aşa cum se zvonise, iniţial, prin oraş. 

”Nu revin parcările cu plată. Singura problemă de acest gen este legată de acea taxă de închiriere, să spunem, a locului de parcare din zona de rezidenţă. Pentru acestea se va organiza licitaţie, iar preţul va fi în jurul a 180 de lei pe an, pentru un loc de parcare. Un lucru bine de ştiut este acela că vor avea întâietate la licitaţie pentru parcările de lângă blocuri cei care locuiesc în blocul respectiv!”, afirma Nicolae Barbu.

Pe de altă parte, primarul a mai menţionat faptul că  în intervalul orar 17 –  08, la locul de parcare va avea acces cel care a plătit; în restul intervalului, oricine, fără discriminare, poate ocupa acel loc de parcare. La momentul actual, procedura de licitaţie este în faza de elaborare a regulamentului de organizare a licitaţiei. 

”Aşadar, nu există locuri de parcare rezervate în nicio zonă din municipiu, iar amplasarea acestor plăcuţe cu inscripţia „REZERVAT” constituie un abuz!”, a încheiat primarul Nicolae Barbu 

T. NICOLAU