Piste de biciclete și stații auto, electrice, sunt ultimele investiții ale primarului Constantin Dumitru, ce fac din comuna Florești Stoenești o localitate de top a județului Giurgiu!

0
191

Luni, 16 mai,  Constantin Dumitru, primarul comunei Florești Stoenești, anunța, printr-o postare pe facebook, că a depus cererea de finanțare prin PNRR, pentru construirea a circa 8 kilometri de piste pentru biciclete în toate cele 3 sate ale comunei.

Dorind să aflăm mai multe amănunte despre acest proiect l-am contactat pe primul edil întrebându-l dacă sunt mulți practicanți ai acestui mijloc de locomoție și recreere, pe două roți, în localitatea pe care o administrează.

 ” Sunt destui cetățeni care se deplasează cu bicicleta și care au deprins acest obicei în țările în care au lucrat sau lucrează încă: Suedia, Germania… De fapt noi am avut o sumă,  vreo  15 miliarde de lei, alocați încă de la începutul anului, din bugetul nostru,  pentru realizarea trotuarelor , iar proiectul ăsta prin PNRR a venit complementar  intenției noastre.

Suma primită din partea PNRR este de circa 400.000 de euro…Pistele vor fi amenajate de-a lungul celor 8 kilometri , de ambele părți ale  drumurilor comunale 148 și 156, de la Palanca până la Florești și înapoi – ne preciza primarul Constantin Dumitru.

Edilul ne mai spunea că prin Programul Național de Reconstrucție și Reziliență (PNRR) vor mai fi construite și două stații de încărcare a autovehiculelor electrice,

Dacă accesezi prin PNRR, măsura ”Fondul Local C10”,  în mod obligatoriu ți se alocă și două stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Este o măsură extrem de bună pentru noi mai ales că  aveam depus, tot pe PNRR, la  Ministerul Învățământului, un proiect pentru dotarea cu 3 autobuze școlare, electrice, și în mod obligatoriu  ne era necesară dotarea cu stații de reîncărcare a acestor mijloace de transport.

Primarul Comunei Florești-Stoenești ne mai spunea că  mai are  în derulare construcția unei creșe, cu o capacitate de 50 de copii, de data aceasta prin Compania Națională de Investiții (CNI), investiție  care este eligibilă și deja finanțată , ce urmează a fi executată în cursul anului viitor.

 ” Iar prin Programul ”Anghel Saligny” avem două drumuri: unul de exploatare, de 140 de miliarde de lei și un altul, în lungime de 12 kilometri,  șosea asfaltată pe interioarele comunei,  ce se ridică la 50 de miliarde de lei.

 Întrebat cât mai are până când va încheia lucrările de asfaltare a comunei, acesta ne-a spus: În prezent mai avem 2 kilometri și jumătate din cei 70 și am terminat în totalitate cu asfaltarea comunei.

Înainte de a pune capăt dialogului nostru cu primarul  Constantin Dumitru, pe tema proiectelor de investiții  realizate  până în prezent, ce fac din această comună,  o  localitate de top a județului Giurgiu, acesta a ținut să facă o invitație  către toți cei ce doresc să ia parte la sărbătoarea  comunei Florești Stoenești, ce va fi  organizată în data de 29 mai, promițându-ne că va fi o zi de excepție, de la care nu vor lipsi mititei, berea și mai ales buna dispoziție.

 (Florian Tincu)