Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, continuă seria vizitelor pe care le-a demarat la spitalele din ţară. Aflată, sâmbătă, la Giurgiu a anunţat că nu va înceta să facă aceste vizite pentru că „e frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru”.

„Ne plângem de mizeria din spitale, de multe ori media a prezentat imagini, vă spun foarte sincer e frustrant să fii luat la rost în calitate de ministru, ştiu că s-a creat o adevărată isterie că sunt văzută în multe locuri deodată, e foarte bine. Nu o să încetez să fac aceste vizite”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o sâmbătă la sediul Consiliului Judeţean Giurgiu, după vizita pe care a făcut-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Sorina Pintea s-a aflat în judeţul Giurgiu, unde a vizitat secţiile de Radiologie, UPU, Nou Născuţi, ATI şi Pediatrie ale Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, context a avut loc şi inaugurarea unui computer tomograf în cadrul spitalului, anunţă un comunicat al Ministerului Sănătăţii remis MEDIAFAX.

Ulterior, ministrul a avut întâlniri cu directorii DSP Giurgiu, CAS, dar şi cu managerii şi directorii medicali ai Spitalelor din judeţ, respectiv, ai Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Spitalului Izvoru şi Spitalului Orăşenesc Bolintin Vale.

Declaraţia Sorinei Pintea vine în contextul în care, în ultima perioadă, a desfăşurat mai multe vizite inopinate în spitale din Constanţa, Gorj, Prahova, unde a descoperit o serie de nereguli de la organizare până la mizeria din spitale.

Investiţii de 17 milioane de lei la spitalul de urgenţă din Giurgiu, după vizita ministrului Pintea

După vizita ministrului Sănătăţii Sorina Pintea la spitalul de urgenţă din Giurgiu, ministerul anunţă investiţii de 17 milioane, care se vor duce pe aparate de imagistică medicală, precum şi pentru reabilitarea spitalului, dar şi în atragerea resursei umane.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu oferă de astăzi pacienţilor servicii de imagistică medicală CT, în urma achiziţiei unui aparat Computer Tomograf CT şi PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială”, transmite Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis Mediafax.

În afara achiziţiilor făcute deja cu sprijinul Băncii Mondiale, spitalul va beneficia li de 12,4 milioane de lei, alocate de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitare, dotare şi atragerea resursei umane, se mai spune în comunicat.

„Din fondul de investiţii, la Spitalul Judeţean Giurgiu, MS va aloca 12, 4 milioane lei pentru reabilitare, dotare şi atragerea resursei umane. Se va achiziţiona aparatură medicală pentru dotarea secţiilor ATI şi Chirurgie, iar laboratorul de imagistică , pe lângă CT -ul pus în funcţiune azi, va avea un mamograf şi 3 aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani”, spun oficialii minisetrului.

În ceea ce priveşte investiţia alocată secţiei ATI a spitalului, cifra alocată iniţial de minister este de 1 milion de lei, urmând ca, ulterior, să fie analizate eventualele necesităţi de suplimentare ale sumei.

„Ministrul Sănătăţii a propus reabilitatea secţiei ATI prin dotarea cu aparatura necesara, inclusiv paturi, astfel încât această secţie să corespundă standardelor de tratare pentru un pacient ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secţiei exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul anului”, se mai spune în documentul citat.

De aparatură nouă vor beneficia şi Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din jud Giurgiu, suma alocată de minister fiind de 1,5 milioane de lei, cât şi Spitalul orăşenesc Bolintin Vale, cu o finanţare de 1,7 milioane lei, precizează comunicatul.